Izbornik
Naslovnica Gradovi 65 pregleda
Od početka godine

Poduzetnicima zemljište u Bjelovaru za kunu po metru kvadratnom

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
U 2017. Bjelovar je postao veleučilišni grad, uveden je projekt Bjelovarski doručak, uvedene su pogodnosti za poduzetnike

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, iako tek sedam mjeseci na čelu grada, u novu godinu ulazi, kaže, više nego zadovoljan. Bjelovar je postao veleučilišni grad, uveden je projekt Bjelovarski doručak zahvaljujući kojemu oko 3000 bjelovarskih osnovnoškolaca u kuhinjama jede isključivo domaću hranu uzgojenu na bjelovarskim OPG-ovima, snižene su cijene vrtića, a ono o čemu se najviše pričalo je „Tax free“ model koji se s prvim danom 2018. počeo primjenjivati.

Tvornica Česma, Bjelovar Potpora investitorima Postaju prvi 'tax free' grad u Hrvatskoj kako bi povećali zapošljavanje

Riječ je o mjeri koja bi sve poduzetnike, koji žele investirati na području grada, oslobodila plaćanja komunalnoga doprinosa i naknade te im omogućila kupnju gradskog zemljišta za kunu po četvornom metru. Proračun za tekuću godinu najveći je u povijesti Bjelovara i iznosi 188 milijuna kuna, a gradonačelnik napominje kako je izuzetno zadovoljan kada je riječ o povlačenju novca iz EU i nacionalnih fondova.

Posljednja potvrda dobroga rada gradske uprave nedavno je dobivenih 5 milijuna kuna za obnovu nerazvrstane ceste u Starim Plavnicama. Trenutačno je odobreno 15 projekata prijavljenih na nacionalne fondove, vrijednih oko 7 milijuna kuna te devet projekata koje financira EU čija je vrijednost oko 31 milijun kuna.

dječji vrtić potpisan ugovor Dobre vijesti za roditelje: u novoj godini niže cijene vrtića