Izbornik
Naslovnica Gradovi
GAREŠNICA

Pokreće se projekt “Društveni dom Rogoža, dogradnja i adaptacija”

Foto: GAREŠNICA
Grad Garešnica i SNV sklopili su ugovor po kojem će prostor koristiti MO Rogoža i udruge

U vezi sa sustavom tzv. kapitalnih investicija Srpskoga narodnog vijeća i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije u prostorijama SNV-a potpisalo je ugovor o dodjeli novca za financiranje programa koji su u funkciji zaštite i promicanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpske nacionalne manjine u RH.

BJELOVAR Gradnja područne škole u naselju Sjever, procjenjuje se, koštat će 48 milijuna kuna

– Prije potpisivanja ugovora županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine u suradnji sa SKD-om Prosvjeta Garešnica i Vijećem SNM-a Garešnica uskladilo je da se, prema potrebama srpske zajednice Garešnice, financira projekt "Društveni dom Rogoža, dogradnja i adaptacija", a predsjedništvo Srpskoga narodnog vijeća je odobrilo ovaj projekt i osiguralo 500 tisuća kuna za njegovu realizaciju – kazao je Darko Karanović, predsjednik županijskoga Vijeća srpske nacionalne manjine, te dodao kako se nakon niza sastanaka u Gradu Garešnici uz prisutnost gradonačelnika Josipa Bilandžije, pročelnika za gospodarstvo Miroslava Gerstnera, dožupana srpske zajednice Saše Lukića te predsjednika i zamjenika SKD-a Prosvjeta pododbor Garešnica Zorana Blanuše i Nikole Radoševića te predsjednika VSNM-a Garešnica Damira Sedramca odlučilo započeti realizaciju ovog projekta.

– Grad Garešnica financirao je izradu projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole te odredio nadzorni organ za građevinske radove – kazao je. Kako bi se projekt mogao realizirati, Grad Garešnica kao vlasnik doma u Rogoži i SNV kao financijer radova sklopili su ugovor o osnivanju i prijenosu prava građenja na predmetnoj parceli. Ugovor je potpisan na 20 godina s odredbom da će novi prostor moći u dogovoru koristiti Mjesni odbor Rogoža i ostale udruge.