Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
OSIGURANA SREDSTVA

Pola milijuna eura za opremanje Gradske knjižnice

Foto: Novosti
Za prvi projekt Gradsko kazalište "Joza Ivakić" dobit će 6636,14 eura. Gradskom muzeju Vinkovci nije odobren projekt "Nabava opreme za snimanje", a Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci nije odobren projekt "Namještaj za ogranak vinkovačke knjižnice – Narodna knjižnica i čitaonica Bošnjaci".

Iz Ministarstva kulture i medija izvijestili su kako su za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture u 2023. godini podržali 26 programa digitalizacije i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture. Među odobrenim projektima su i tri vinkovačka. Radi se o projektu unutarnje opreme Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci u vrijednosti 530.891,23 eura kao i dva projekta Gradskog muzeja Vinkovci, i to projekti "Nabava informatičke opreme" i "Nabava skenera za crtanje" u ukupnom iznosu od 4247,13 eura. Za prvi projekt Gradsko kazalište "Joza Ivakić" dobit će 6636,14 eura. Gradskom muzeju Vinkovci nije odobren projekt "Nabava opreme za snimanje", a Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci nije odobren projekt "Namještaj za ogranak vinkovačke knjižnice – Narodna knjižnica i čitaonica Bošnjaci".

– Nije još puno preostalo do onoga što čekamo više od 30 godina. Vinkovčanke i Vinkovčani uskoro će na raspolaganju imati novu knjižnicu, jednu od najljepših i najmodernijih u Hrvatskoj. Lijepe vijesti stigle su nam iz Ministarstva kulture i medija – za unutarnje opremanje Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci osigurano je više od 530 tisuća eura (četiri milijuna kuna), na čemu zahvaljujemo ministrici Nini Obuljen Koržinek i premijeru Andreju Plenkoviću, koji su nam od samog početka velika potpora u ovom projektu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Podsjetio je kako je vinkovačka knjižnica pogođena granatama 17. rujna 1991. godine kada je izgorjela s cijelim knjižnim fondom. Zgrada nove knjižnice podizana je iz temelja i, kada bude završena, prostirat će se na 4482,17 kvadrata te će imati podrum, prizemlje i dvije etaže. Objekt neće biti standardna knjižnica, nego mjesto svih društvenih zbivanja u korist svih posjetitelja koji će htjeti doći u ovaj predivan vinkovački objekt, za čiju će izgradnju, kad se podvuče crta, biti potrošeno oko 50 milijuna kuna.