Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
PROJEKT “DOM IZVAN DOMA” U NOVSKOJ

Poludnevni boravak za djecu bez roditeljske skrbi

Foto: Grad Novska
Djeca i mladi moći će koristiti prostor za učenje i igru

Uređenjem prostora na adresi Trg Đure Szabe 7 u Novskoj je započelo pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s problemima u ponašanju i djecu s teškoćama u razvoju koja se nalaze u tretmanu Centra za socijalnu skrb Novska.

Obilazak i upoznavanje sa znamenitostima Lukina zagonetna staza prva je turistička ruta Novskom

Projektne aktivnosti s ciljnom skupinom provodi koordinator dnevnih aktivnosti Pavle Bukovac, zaposlenik Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, dok je voditeljica projekta Maja Vrban, djelatnica Razvojne agencije SIMORA. Ukupna vrijednost projekta je 1,402.032,59 kuna financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i pomirenje poslovnog i obiteljskog života razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području Novske kao i osposobiti i osnažiti kapacitete stručnih osoba za rad s ciljnim skupinama te podizanje svijesti javnosti. Prema riječima voditeljice Vrban projektne aktivnosti su edukacije za članove obitelji i udomiteljskih obitelji djece i mladih i stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina, uz suradnju s Brodsko-posavskom, Bjelovarsko-bilogorskom, Požeško-slavonskom i Virovitičko-podravskom županijom u vidu razmjene iskustva i primjera dobre prakse, kao i obilježavanje tematskih dana.

Proslavljen Dan grada Našica Turizam najveći adut za preokretanje gospodarskih trendova

– Djeca i mladi kojima je namijenjen ovaj boravak mogu ga koristiti za učenje i igru, ali i za različite radionice. U njemu primjerice mogu napisati zadaću, gledati televiziju ili se odmoriti – rekla je Vrban.