Izbornik
Naslovnica Gradovi
Školarcima i studentima osigurava i milijun eura subvencija za prijevoz

Pomoćnicima u nastavi veća satnica, a đacima 150 eura za udžbenike

Samoborski učenici i studenti i ove će nastavne godine ostvariti pravo na subvencionirani javni prijevoz
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Grad Samobor financirat će pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u svih pet samoborskih osnovnih škola. Dio sredstva osigurava se prijavom na dostupne javne pozive, a razlika se podmiruje iz vlastitih izvora Grada. Za veća materijalna prava pomoćnika u nastavi Grad osigurava dodatna sredstva pa se tijekom ove školske godine njihova satnica povećava s 5,31 na 6,50 eura. Projekt omogućava jednake mogućnosti obrazovanja za svu djecu, unapređenje položaja djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja te stvaranje uvjeta za aktivno sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u društvenim aktivnostima.

Drugu godinu zaredom Grad je za srednjoškolce osigurao i 150 eura pomoći za kupnju udžbenika. Uvođenjem takve naknade Samobor podiže standarde u obrazovanju i postaje jedan od gradova u Hrvatskoj čiji pozitivan primjer počinju slijediti i drugi. Podsjetimo, rok za podnošenje zahtjeva je 18. rujna, a zahtjev, koji se može preuzeti na web-stranici Grada, predaje se na propisanom obrascu prijave sa svom traženom dokumentacijom. Isplata jednokratne naknade za učenike koji imaju prijavljeno prebivalište na području Samobora te se ondje školuju provodit će se u poslovnici Fine, na adresi Ljudevita Gaja 2, od 25. rujna do 21. listopada. Samoborski učenici i studenti i ove će nastavne godine ostvariti pravo na subvencionirani javni prijevoz, za što je Grad osigurao oko milijun eura subvencije za mjesečne pokazne karte, a svim redovnim studentima s prebivalištem u Samoboru osigurane su i subvencije za prijevoz vlakom. Time Grad izravno utječe na poboljšanje standarda učenika i studenata na svojem području.

POTPISIVANJEM ugovora počela je faza izgradnje posljednjih 5 kilometara dionice Koridora Vc u Baranji do granice s Mađarskom, koji će autocestom povezati Republiku Hrvatsku sa sjeverom Europe Autocestom povezati Hrvatsku sa sjeverom Europe Potpisan ugovor za završetak koridora 5c u Hrvatskoj PROJEKT približava način funkcioniranja Distributivnog centra za voće i povrće Zagrebačke županije Utrka za nagradu European Enterprise Promotion Awards za 2023. Nacionalni kandidat u kategoriji Podupiranje održive tranzicije Gradska knjižnica i čitaonica u Vinkovcima otvorila je vrata korisnicima Gradska knjižnica i čitaonica u Vinkovcima otvorila je vrata korisnicima U novoj knjižnici može se učiti, ali i boraviti i igrati se