Izbornik
Naslovnica Gradovi
Akcija “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu”

“Pomozimo sagraditi dom sedmeročlanoj obitelji u Sibiću”

Foto: Robert Turkalj
Sve ovisi o svima nama jer samo zajedno možemo što prije vratiti život na to područje, poručuje gradonačelnik Denis Ostrošić

U akciju hrvatskih gradova i općina tijekom koje će svaka zainteresirana lokalna samouprava obnoviti ili sagraditi po jednu kuću na potresom stradalom području uključio se i Grad Slatina, a jedan od prvih koraka bilo je otvaranje podračuna u sklopu redovnog računa Proračuna Grada Slatine s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za obnovu jedne kuće na prostoru Banovine. Inicijativa je krenula s Murtera i odmah stigla u prijateljsku Slatinu, kako bi se ljudima na stradalom području pomoglo što bržom i kvalitetnijom obnovom.

Intervju s Marinom Piletićem U 2021. smanjili smo prirez, a dobit ćemo i prvi znanstveni park

Drugi put bez doma

Pokretanjem akcije "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu" Grad želi potaknuti slatinske gospodarstvenike, obrtnike i građane da se zajedničkim snagama sagradi jedna kuća u Banovini. Već u prvih sedam dana od otvaranja podračuna Slatinčani su pokazali da imaju veliko srce te je prikupljeno 55.000 kuna, a mnogi bi donirali i u materijalu ili na neki drugi način. U sklopu projekta, izaslanstvo Grada Slatine posjetilo je sedmeročlanu obitelj u mjestu Sibić pokraj Petrinje, čija je kuća označena crvenom naljepnicom i predviđena je za rušenje. Ova je obitelj drugi put ostala bez svoga doma, prvi put u Domovinskom ratu. Nakon što struka odradi svoj dio posla, Grad Slatina će uz pomoć institucija pokušati sagraditi novi topli dom ovoj radišnoj obitelji s dvoje starijih, dvoje članova srednje dobi i troje djece od 13 do 18 godina.

– Obitelj se bavi poljoprivredom i stočarstvom te planira ostati na svom ognjištu, a kako bismo im doista i pomogli, jako je bitno u ovom pripremnom razdoblju usuglasiti pravnu regulativu kako ne bi bilo grešaka u koracima. Pokušat ćemo im do ljeta osigurati kvalitetan dom jer oni to zaista zaslužuju – poručio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Za gradnju te kuće, prema prvim procjenama, trebat će oko pola milijuna kuna. Bude li donacija u materijalu i opremi, taj će se iznos smanjiti.

STATUS KOJI DANAS S PONOSOM NOSE SVI PLETERNIČANI Proslavili 24. obljetnicu proglašenja gradom

Uplata na podračun

– Slatina je opet pokazala svoje pravo lice, nesebično i puno empatije – zahvalio je svima gradonačelnik.

Ponovno je pozvao sve koji mogu i žele pomoći da uplate sredstva na podračun redovnog računa Proračuna Grada Slatine, broj HR3024120091520000734, pod nazivom "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu" i s pozivom na broj odobrenja HR68 7765 - OIB uplatitelja. Detalji se mogu saznati u Gradskoj upravi, a kontakt je Jurica Culej, telefon: 091/600-9299, email: jurica.culej@slatina.hr.