Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
STATUS KOJI DANAS S PONOSOM NOSE SVI PLETERNIČANI

Proslavili 24. obljetnicu proglašenja gradom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pleternica je službeno grad od 17. siječnja 1997. godine

U Pleternici su ovog mjeseca proslavili 24. obljetnicu otkako je ovo naselje proglašeno gradom. Pleternica je službeno grad od 17. siječnja 1997. godine. Zasluga je to tadašnje saborske zastupnice Marije Bajt koja je Saboru RH iznijela taj prijedlog koji je i usvojen.

PROJEKT VRIJEDAN 9 MILIJUNA KUNA Pleternica dobila tržnicu, radi srijedom i subotom i trebala bi postati bilo grada

Ispočetka su se mogla čuti oprečna mišljenja o tome zaslužuje li Pleternica doista status grada. Danas, 24 godine kasnije, Pleternica je postala pravi grad, sa svom infrastrukturom i uslugama koje jedan grad ima.

– Zorno se sjećam Pleternice iz tih godina i izuzetno sam sretna što smo u ne tako mnogo vremena stvorili grad. Nabrajati što je sve učinjeno u tom razdoblju dugo bi trajalo, ali većina toga ne bi ni bila napravljena da nismo dobili status koji danas s ponosom nosimo – kaže gradonačelnica Antonija Jozić.

Spomenimo samo da Pleternica danas ima službu hitne medicine, profesionalnu vatrogasnu postrojbu, sagrađenu industrijsku zonu sa svom infrastrukturom, poduzetnički centar, novu knjižnicu, dječji vrtić, multimedijalnu dvoranu, sportsku dvoranu, obnovljenu školu, trg, a uskoro i muzej bećarca.

BRIGA O STARIJIMA U KUTINI Nastavak projekta “Zaželi”

– Svi ovi projekti čine samo mali dio onoga što je učinjeno, od kapitalnih tu je još i aglomeracija u gradnji, a gotova je i naša nova tržnica. Međutim, za život svih ovih projekata potrebni su ljudi i tu je ona istina, grad čine njegovi ljudi. Ponosna sam što sam gradonačelnica grada s najboljim stanovnicima – zaključuje Jozić.