Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Gradnja pri kraju

POS-ova zgrada s 27 stanova bit će gotova do svibnja

Foto: Kutina
U sklopu novoizgrađenog objekta nalazit će se i multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima i poslovni prostori te će zgrada, osim stambene, imati i poslovnu i društvenu namjenu

Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu župana Ivana Celjaka, državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Špire Janovića, predsjednika Udruge HVIDR-a grada Kutine Damira Badanjka i suradnika obišao je POS-ovu zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini. Zgrada je u visokom stupnju realizacije te će 15 stanova biti za mlade obitelji, a 12 stanova za hrvatske ratne vojne invalide koji još nisu riješili svoje stambeno pitanje.

– Izuzetno smo zadovoljni što se gradnja privodi kraju, a očekujemo da će zgrada biti u funkciji početkom svibnja 2023. godine. Drago mi je da ćemo realizacijom ovoga projekta zbrinuti sve naše branitelje, HRVI, na području grada Kutine te mlade obitelji dok će naš grad dobiti jedan sasvim novi sadržaj – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

– Mlade obitelji će ostati živjeti i raditi na području grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije ako imaju riješeno stambeno pitanje i dobar posao. U ovoj zgradi će zajedno živjeti mlade osobe koje su budućnost naše domovine i hrvatski vojni ratni invalidi koju su osigurali našu domovinu – izjavio je ovom prigodom župan Celjak.

U sklopu novoizgrađenog objekta nalazit će se i multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima i poslovni prostori te će zgrada, osim stambene, imati i poslovnu i društvenu namjenu.

Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 5,4 milijuna eura, od čega je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok jednu trećinu sredstava troškova izgradnje snosi Grad Kutina.

Kutina Prilika za sređivanje zemljišnih knjiga Do kraja godine traje katastarska izmjera Kutine KUTINA Edukacije iz robotike i 3D dizajna za učenike i učitelje ZAŽELI ŽELJU Pomoć u kući za 300 korisnika u idućih šest mjeseci