Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Prilika za sređivanje zemljišnih knjiga

Do kraja godine traje katastarska izmjera Kutine

Kutina
1/2
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Vlada RH pokrenula je ovaj nacionalni program s ciljem da se u cijeloj zemlji do 2030. godine uvede red u katastar

Počela je katastarska izmjera Kutine. Do kraja godine bit će izmjerena i snimljena površina od 1800 ha s 10.000 katastarskih čestica i 6800 objekata. Vrijednost je projekta 1,319.000 eura i financira se iz EU fondova. Postupak je za građane besplatan.

Vlada RH pokrenula je ovaj nacionalni program s ciljem da se u cijeloj zemlji do 2030. godine uvede red u katastar. Vrijednost je cijelog projekta oko 400 milijuna eura, što je skuplje i od izgradnje Pelješkog mosta.

Izmjere će na području katastarskih općina Kutina istok i Kutina zapad izvoditi tvrtke Geoprojekt iz Zagreba i Geometricus iz Požege.

– Građanima su upućeni prvi pozivi za katastarsku izmjeru. Prije dolaska geodeta poželjno je da se susjedi dogovore oko međe svojih čestica – istaknuo je to Damir Pahić, vlasnik tvrtke Geoprojekt naglasivši kako je ovo prilika da građani potpuno besplatno riješe sve probleme sa svojim vlasništvom nad zemljištem, ucrtavanje zgrada, prijenose vlasništva, darovanja itd.

– Prvi put se događa da država rješava probleme građana za njih. Proces je vrlo demokratski i ovu priliku građani bi trebali iskoristiti. Uspjeh projekta ovisi o suradnji građana – naglasio je Damir Pahić.

– Uređivanjem katastra i zemljišnih knjiga Grad Kutina će biti privlačniji za investitore i gospodarski razvoj – rekao je gradonačelnik Kutine.

KUTINA Edukacije iz robotike i 3D dizajna za učenike i učitelje ZAŽELI ŽELJU Pomoć u kući za 300 korisnika u idućih šest mjeseci OBRAZOVANJE Za studentice i studente s područja Kutine 40 stipendija