Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
PROJEKT GRADA ĐAKOVA "SVI ZAJEDNO 2"

Posao za 53 žene i skrb za 318 starijih i nemoćnih

Foto: Osječko-baranjska županija
Projekt "Svi ZAjedno 2" vrijedan je 4,877.630 kuna

Održana je nedavno uvodna konferencija za projekt "Svi ZAjedno 2" – program zapošljavanja žena "Zaželi", faza II, a nazočio joj je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Ministar je rekao kako je projekt potvrdio svoju svrhu te oplemenjuje svakodnevni život korisnika.

Četiri ministra Vlade RH u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji Tvrtke koje uspješno posluju i proizvode uglavnom izvoze primjer su cijeloj Hrvatskoj

Nakon uspješno realiziranog projekta Grada Đakova "Svi ZAjedno", koji je bio financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena "Zaželi" i čija je vrijednost iznosila 9,757.863 kuna, Grad Đakovo nastavlja s provođenjem programa. Prvi je projekt, inače, bio jedan od najvećih projekata odobrenih u Republici Hrvatskoj u okviru navedenog programa "Zaželi".

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić rekao je da je Gradu Đakovu odobren nastavak EU projekta "Zaželi" – "Svi ZAjedno 2" u iznosu od 4,877.630 kuna, a koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projektom je previđeno zapošljavanje 53 žene koje će tijekom 12 mjeseci obavljati poslove potpore i podrške te brige o 318 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Grada Đakova. Projekt uključuje i zapošljavanje triju osoba u projektnom timu.

Na uvodnoj konferenciji prikazan je i kratki videouradak, a govori o vrijednostima koje ovaj projekt promiče, njegovoj važnosti i koristi, kako za zaposlene žene, tako i za korisnike kojima će život biti lakši uz njihovu pomoć.