Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradonačelnik Mišel Jakšić

'Postajemo energetski učinkovit i neovisan grad'

Foto: Grad Koprivnica
Projekt energetske obnove OŠ Braća Radić provodi se od 22. studenog 2016. i traje do 31. ožujka. Sami radovi završeni su 28. veljače

– Postajemo energetski učinkovit i neovisan grad. I dalje ćemo se držati toga smjera i promovirati takav koncept među našim građanima. Ulaganje u obrazovni segment koje smo obećali na početku mandata pokrenuto je s ovom investicijom. Tu ne stajemo. Na redu je energetska obnova OŠ Antun Nemčić Gostovinski, zatim gradnja sportske dvorane kod OŠ Đuro Ester, a škola na Podolicama bit će vrhunac naše školske priče – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na završnoj konferenciji energetske obnove OŠ Braća Radić.

Mladi robotičari predsavljat će Koprivnicu na europskom natjecanju Predstavnici grada Mali robotičari putuju na RoboCup

Dodao je da je Koprivnica potvrdila status lidera u korištenju europskog novca. Uz pomoć novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad je obnovio najveću koprivničku školu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,891.182 kuna, od čega bespovratna sredstva iz fonda Europske unije iznose 4,332.727 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo je 1,708.870 kuna. Sufinanciranje projekta, dakle, ukupno iznosi oko šest milijuna kuna. Projekt energetske obnove OŠ Braća Radić provodi se od 22. studenog 2016. i traje do 31. ožujka. Sami radovi završeni su 28. veljače.

Dosad je ostvarena ušteda od 60 posto energije za grijanje i smanjena emisija ugljičnog dioksida za 54 posto. Energetski razred zgrade je iz C podignut na B. Godišnja potrebna toplinska energija za grijanje u sportskoj dvorani smanjena je sa 117.825 kWh na 34.353,66 kWh, što donosi uštedu od čak 70 posto.   

Pametna rješenja za energetsku učinkovitost Prvi povezali tvrtke i javni sektor u koncept 'živućeg laboratorija'