Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Donesen Program poticanja poduzetništva

Poticaji poduzetnicima da povećaju plaće

Foto: Facebook
Mikropoduzetnike bi Grad potpomogao s maksimalnih 30.000 kuna

Članovi Gradskog vijeća Vinkovaca izglasali su Program poticanja poduzetništva grada Vinkovaca za 2019. na temelju kojeg će, kako je rečeno, Grad prvi put izdvojiti znatna sredstva za mikropoduzetništvo, odnosno one poduzetnike koji zapošljavaju do 10 zaposlenika.

Odluka koja će donijeti demografski boljitak gradu Grad prodaje zemljišta, popust za obitelji od 10 do 85 posto

– Prema podacima Fine, na području grada Vinkovaca imamo 585 mikropoduzetnika i oni čine više od 86 posto ukupnog broja vinkovačkih poduzetnika. Zapošljavaju oko 1800 radnika uz prosječnu plaću od 3400 kuna, što je malo s obzirom na to da je prosjek plaća u vinkovačkom gospodarstvu 4400 kuna – rekao je pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče.

Namjera je gradskih vlasti da mikropoduzetnike potpomognu poticajima od maksimalno 30.000 kuna namijenjenih za kupnju i nabavu imovine, uz obvezu poduzetnika da zauzvrat povećaju bruto plaće zaposlenicima za 10 posto. Niče je istaknuo da ovom mjerom gradske vlasti žele utjecati na povećanje plaća, ali i ulaganje u imovinu mikropoduzetnika. Dodao je i da gradske vlasti nastavljaju i s pomaganjem poduzetnicima početnicima, a kojih je na području Vinkovaca 119. Njima će Grad Vinkovci i u ovoj godini subvencionirati troškove osnivanja njihovih poslovnih subjekata s maksimalnih 3000 kuna.

Vinkovci half marathon 2019. Na prvoj utrci više od 400 trkača

– Program poticanja poduzetništva za 2019. možda nije financijski prevažan, ali natječaj koji će biti raspisan na temelju tog programa pokazat će kako ga doraditi u proračunu za sljedeću godinu da bi još više pridonio zapošljavanju, povećanju ukupne mase plaća, povećanju plaća zaposlenika – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.