Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Grad Zaprešić ulaže u nadstandard pružanja zdravstvenih usluga

Potpisan ugovor za financiranje nabave novog vozila za hitnu medicinu

storyeditor/2024-04-15/ZapresicB.jpg
Foto: Zaprešić Ispostava Zaprešić pokriva veliko područje pa je velik i broj intervencija – 4519 na terenu, 2427 u ambulanti te 16.944 sanitetskih prijevoza u 2023.

Kako bi se građanima pružila što kvalitetnija medicinska usluga, Grad Zaprešić i Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije potpisali su ugovor o financiranju nabave 92.000 eura vrijednog novog vozila hitne medicine za Ispostavu Zaprešić.

– Grad Zaprešić kontinuirano ulaže znatna sredstva u nadstandard pružanja zdravstvenih usluga, tako da će i ovim novim vozilom biti osigurano brže i kvalitetnije pružanje pomoći hitne medicine – rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, istaknuvši da je Grad Zaprešić nedavno sa 100.000 eura financirao opremu za preventivu srčanih bolesti u novootvorenoj internističkoj ambulanti u Domu zdravlja. Ispostava Zaprešić pokriva veliko područje pa je velik i broj intervencija – 4519 na terenu, 2427 u ambulanti te 16.944 sanitetskih prijevoza u 2023. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik rekao je da će ove godine nabaviti dva vozila, jedno za hitnu medicinu, a jedno za sanitetski prijevoz za zaprešićko područje.

– Grad Zaprešić u potpunosti financira ovo vozile hitne te stoga zahvaljujemo gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Zaprešića što su prepoznali važnost ulaganja u HMP i što nas prate u našim naporima da uslugu hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza držimo na visokom nivou – rekao je Gajnik. Grad Zaprešić u proteklih je nekoliko godina sufinancirao rad dodatnog T-1 tima u sastavu: doktor medicine, medicinska sestra/tehničar i vozač kako bi bio osiguran standard od dva tima u smjeni, a s obzirom na to da od 1. siječnja 2024. financiranje rada svih 10 T-1 timova prelazi na HZZO, "oslobodio" se iznos koji je preusmjeren na kupnju novog vozila. 

storyeditor/2024-04-11/zz_a_fo.jpg Zagrebačka županija obilježila je Svjetski dan zdravlja Smisao integrirane poljoprivrede je da koristimo sve ostale metode, a tek onda pesticide storyeditor/2024-04-12/cazma_c_asflat_fo.jpg U fazi realizacije U tijeku je asfaltiranje dva kilometra prometnice u Prokljuvanima storyeditor/2024-04-11/IMG_8585.jpg Obnovljena školska dvorana u Vinkovcima Bolji uvjeti za 900 učenika dviju škola te klubove i rekreativce