Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Sjajnih 66 sportaša

Potpisani ugovori o stipendiranju vrhunskih riječkih sportaša

Vojko Obersnel sa sportašima
Foto: Grad Rijeka
Grad Rijeka vrhunske sportaše stipendira svake godine putem Programa javnih potreba u sportu, a samo u zadnjih 11 godina za stipendije je izdvojeno 13,3 milijuna kuna

U Gradskoj vijećnici održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju s vrhunskim riječkim sportašima. Pravo na stipendiju u ovoj je godini ostvarilo 66 sportaša koji su ostvarili značajne rezultate u 16 sportskih grana i za čije stipendije Grad Rijeka u 2018. godini izdvaja 850 tisuća kuna.

sport potpisano sedam ugovora Gotovo 16 milijuna kuna za javne potrebe u sportu u 2018.

Čestitke na ostvarenim vrhunskim sportskim rezultatima uputio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

"Hvala Vam na vašem trudu i angažmanu, čemu su pridonijeli i vaši treneri, klubovi i obitelji, jer bez zajedničke sinergije ne bi bilo ni vrhunskih rezultata. Posebno me veseli što je iz godinu u godinu broj stipendista konstantan, što znači da postoji i konstanta u postizanju sportskih uspjeha", poručio je gradonačelnik Obersnel.

Grad Rijeka vrhunske sportaše stipendira svake godine putem Programa javnih potreba u sportu, a samo u zadnjih 11 godina za stipendije je izdvojeno 13,3 milijuna kuna. Za cjelokupan program javnih potreba u sportu, koji uključuje financiranje niza aktivnosti, u ovoj godini izdvojit će se 15,9 milijuna kuna. Uz ova sredstva, Grad Rijeka izdvaja i više od 40 milijuna kuna za potrebe funkcioniranja sportskih objekata koje klubovi koriste bez naknade za provedbu svojih programa. Za financiranje cjelokupnog sustava sporta posljednjih je deset godina Grad Rijeka izdvojio je više od 850 milijuna kuna, priopćili su iz Rijeke.

invalidska kolica hvalevrijedan projekt Stiže novac za uključivanje mladih s poteškoćama i invaliditetom u tržište rada