Izbornik
Naslovnica Gradovi
Doprinos rastu gospodarskih pokazatelja

Potpore dobilo 47 mikro poduzetnika s područja grada

GRAD VINKOVCI već petu godinu dodjeljuje potpore za dodatni razvoj poslovanja mikro poduzetnika
1/4
Foto: Grad Vinkovci

Petu godinu zaredom vinkovački mikro poduzetnici imaju na raspolaganju potporu Grada Vinkovaca namijenjenu dodatnom razvoju njihova poslovanja. Dobilo ju je 47 mikro poduzetnika koji su ispunili sve potrebne uvjete, između ostalog i povećanje plaće svojim djelatnicima za 10 posto. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako rastu prihodi i dobit, raste broj zaposlenih, a da je cilj gradskih vlasti da sukladno tome rastu i plaće djelatnicima te su i gradske mjere usmjerene prema tome.

– Dovoljno je reći da je vinkovačko gospodarstvo u 2022. višestruko premašilo sve rekorde, ukupno ostvareni prihodi vinkovačkih tvrtki rasli su 33,5 posto u odnosu na 2021. te su premašili iznos od 851 milijun eura. Odlični rezultati ostvareni su i po pitanju dobiti, koja je iznosila gotovo 45 milijuna eura, 40 posto više nego godinu prije, te rasta broja zaposlenih od čak 16 posto. Vinkovci trenutno imaju pozitivnu poduzetničku klimu i u tom smjeru moramo nastaviti raditi – rekao je Bosančić.

Dodao je i kako je prosječna plaća u 2022. u vinkovačkim tvrtkama, koje su rangirane kao mikro poduzetnici, u odnosu na 2018. porasla ukupno 35 posto, čemu su u jednom dijelu pridonijele i mjere koje Grad provodi.

Drugu godinu zaredom kroz ovu mjeru u Vinkovcima dodatno se bodovno stimuliraju poduzetnice i mladi poduzetnici, odnosno poduzetnici početnici bez prethodnog poduzetničkog iskustva i poduzetnici koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Tako su ovom prilikom odobrena sredstva za 18 poduzetnica, 22 mlada poduzetnika i šest poduzetnika početnika, a dva poduzetnika dobila su dodatne bodove zbog zapošljavanja osoba s invaliditetom.

– Poduzetnici su imali 40 dana tijekom srpnja i kolovoza za pripremu svojih projekata i ideja koje su potom dostavili. Pristigao je 61 pozitivan prijedlog, od čega ih je 47 ispunjavalo sve uvjete, dok preostali nisu ispunjavali uvjete u pogledu dostavljene dokumentacije, zaposlenosti i prihvatljivosti ulaganja – rekao je pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče.

U SKLOPU obilježavanja Dana branitelja kod spomen-obilježja u Novom Farkašiću izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće Obilježen je Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije Bitka za Novi Farkašić simbol je obrane i stvaranja Sisačko-moslavačke županije RADOVE na sanaciji izvela je gradska tvrtka Unikom U cijelom Osijeku u tijeku radovi na infrastrukturi Saniran nogostup u Ulici Lorenza Jagera, radovi vrijedni 75.000 eura CENTAR će pokrivati područje četiri županije Zbog EU fondova okreću se novom konceptu U Regionalnom centru Šagulje zbrinjavat će 76 tisuća tona otpada godišnje