Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Potpisano 37 ugovora

Potpore udrugama od 1000 do 80.000 kuna

Foto: Branimir Bradarić
Podijeljeni su prvi ugovori predstavnicima udruga za projekte, aktivnosti, programe i manifestacije

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković potpisali su prve od ukupno 37 ugovora s predstavnicima udruga za projekte, programe, aktivnosti i manifestacije u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ugovori su potpisani na temelju odluke koju je donio gradonačelnik Ivan Bosančić o raspodjeli financijskih sredstava za 2020. godinu.

CRVENI KRIŽ VINKOVCI Pomoć za 400 socijalno ugroženih obitelji

– Zbog situacije s epidemijom koronavirusa došli smo već do petog mjeseca tekuće godine, ali nadamo se kako će sve ove udruge ipak uspjeti do kraja godine provesti programe koje su prijavile na natječaj, a koje ćemo mi sufinancirati. Naša namjera bila je odmah početkom godine potpisati ugovore i dodijeliti im sredstva kako bismo mogli što prije ići u realizaciju svojih programa. Međutim, dogodilo se da će opet, kao i ranijih godina, sredstva dobiti nešto kasnije. Ipak, nadam se da će svi oni ostvariti ono što su u svojim programima rada planirali za ovu godinu i što su nama ponudili za sufinanciranje – rekao je Šokičić.

Govoreći o potpisanim ugovorima, pročelnica Vinković objasnila je da je natječaj raspisan krajem studenoga prošle godine.

– Riječ je o sredstvima koja smo planirali u nešto većem iznosu, a sada, s ovom odgodom, s obzirom na situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa, i u dogovoru s udrugama budući da su njihove aktivnosti bile u smanjenom obujmu, iznos je nešto i smanjen – rekla je Vinković.

Gradske vlasti izdvajaju za socijalno ugrožene, novorođenčad, studente, rodilje... Za socijalnu skrb Grad Vinkovci u proračunu ove godine predvidio 8,6 milijuna kuna

Objasnila je kako je sada ukupan iznos po ovom natječaju 383 tisuće kuna, a raspodijeljen je na 37 udruga koje su ukupno prijavile 41 program koji će Grad Vinkovci sufinancirati. Iznosi potpore kreću se od 1000 do 80.000 kuna.