Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci

Povećali proračun za 36 milijuna kuna

Ivan Bosančić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Za pet milijuna kuna povećani su porezni prihodi dok je boljom naplatom došlo do povećanja prihoda od komunalne naknade za 1,5 milijuna kuna - rekao je Bosančić

Odlukom Gradskog vijeća Grada Vinkovaca gradski proračun za 2018. godinu povećan je za 36 milijuna kuna. Vinkovački proračun sada umjesto 172 milijuna iznosi 208 milijuna kuna, a kao razlog njegovom povećanju navedeni su povećani porezni prihodi kao i odobreni EU projekti. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pojasnio je kako samo energetska obnova Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, koja se financira iz EU fondova, košta oko 18 milijuna kuna.

VIA Velika investicija u prigradskom naselju Sve više projekata koje provodi agencija VIA iz Vinkovaca

- Za pet milijuna kuna povećani su porezni prihodi dok je boljom naplatom došlo do povećanja prihoda od komunalne naknade za 1,5 milijuna kuna - rekao je Bosančić.

I oporba je pozdravila povećanje sredstava osiguranih kroz EU projekte ali su i zamjerili kako je do sada moralo biti povučeno puno više sredstava.

Napušteni psi Medijska kampanja u Vinkovcima Cilj je potaknuti na udomljavanje, a ne kupnju pasa

- Prihodi iz EU fondova do sada su trebali iznositi 300, a ne 30 milijuna kuna - rekao je neovisni gradski vijećnik Damir Jakšić.

Gradskim vlastima zamjereno je i što se nisu više pozabavili smanjivanjem vlastitih rashoda kao i da gradske vlasti ponovno nisu prepoznale povijesni trenutak te novac za koje je povećan proračun usmjerile više na socijalne i demografske projekte.

Županijska bolnica Vinkovci Potpisan ugovor u vinkovačkoj bolnici vrijedan 16 milijuna kuna Šporčić: Poboljšat ćemo uslugu, ali i smanjiti liste čekanja