Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Izvedena premijera predstave 'Pouzdani sastanak'

Povratak kazališta: Publika nas je poželjela, a i mi nju

Kazalište Vinkovci
1/4
Foto: Grad Vinkovci Radovi na obnovi kazališta trajali su deset mjeseci

Premijernom izvedbom komedije Joze Ivakića "Pouzdani sastanak" u režiji Vladimira Andrića označen je završetak desetomjesečnih obnoviteljskih radova na zgradi vinkovačkog Gradskog kazališta "Joza Ivakić".

– Sretni smo, ponosni i uzbuđeni, a srce nam je puno. Naša publika nas je poželjela, a i mi smo nju. Dođite svi u kazalište – rekao je ravnatelj vinkovačkog kazališta Vladimir Andrić.

Pojasnio je kako je Ivakić komediju "Pouzdani sastanak" napisao prije 110 godina, ali je ona još uvijek iznimno aktualna i primjenjiva i u današnje vrijeme u kojemu, kao i u Ivakićevo doba, politika i dalje igra veliku ulogu u svim segmentima života i može imati pozitivnog, ali i negativnog utjecaja na život pojedinca.

– Sretni smo i zadovoljni jer smo kazalište vratili brojnim Vinkovčanima i Vinkovčankama koji uživaju u kazališnoj umjetnosti i mislim da se gotovo 800.000 eura, koliko je uloženo u obnovu uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša više nego isplatilo. Inače, prošle godine u Vinkovcima je otvorena i nova zgrada Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, koja je ušla među 100 najljepših knjižnica u Europi – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Među brojnim uzvanicima na otvorenju novoobnovljenog kazališta bio je i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, koji je poručio kako u Slavoniji ne treba graditi samo novu infrastrukturu već i obnoviti sve ono što je stradalo u ratu.

– I na taj način, kako je to urađeno na primjeru ovog kazališta, udruženom energijom i sredstvima lokalne zajednice i Vlade, možemo iznjedriti novu vrijednost – kazao je Piletić.

Ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Ministarstva kulture Jasna Vaniček-Fila rekla je kako je kultura temelj svakoga grada, pa i Vinkovaca, a da kazalište u Vinkovcima živi vrlo aktivno kroz bogat i raznovrstan repertoar, ali isto tako i kroz neke druge projekte, poput Festivala glumca i drugih te da su stoga prepoznati od građana. Sve to prepoznaje i Ministarstvo kulture, koje sufinancira razne projekte. 

storyeditor/2024-04-18/foto_-_OS_Ivana_Gorana_Kovacica.JPG Ulaganje u obrazovanje Suglasnost za gradnju nove zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića storyeditor/2024-04-11/Bazen_2.jpg Omiljeni sportsko-rekreacijski centar u gradu Energetska obnova vinkovačkog bazena te novi i moderni sadržaji storyeditor/2024-04-11/IMG_8585.jpg Obnovljena školska dvorana u Vinkovcima Bolji uvjeti za 900 učenika dviju škola te klubove i rekreativce