Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Omiljeni sportsko-rekreacijski centar u gradu

Energetska obnova vinkovačkog bazena te novi i moderni sadržaji

storyeditor/2024-04-11/Bazen_2.jpg
1/4
Foto: Grad Vinkovci Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kaže da cilj energetske obnove nije vinkovačke zatvorene bazene vratiti u stanje kakvo je bilo prije 13 godina kada su otvoreni, nego napraviti kompletnu energetsku obnovu
Svakodnevno razvijajući naš grad u smjeru zdravog i održivog mjesta za život, posebno smo fokusirani upravo na projekte energetske obnove javnih zgrada čime u velikoj mjeri štedimo energiju i smanjujemo emisije CO2

Paralelno s izgradnjom vanjskih bazena, u Vinkovcima na jesen počinje i energetska obnova zgrade zatvorenog bazenskog kompleksa u Lenijama. S njegovom izgradnjom građani će na raspolaganju imati nove i moderne sportsko-zabavne sadržaje, zahvaljujući kojima će cijeli sportsko-rekreacijski centar Lenije dobiti sasvim novu dimenziju.

Novo ruho bazena

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kaže da cilj energetske obnove nije vinkovačke zatvorene bazene vratiti u stanje kakvo je bilo prije 13 godina kada su otvoreni, nego napraviti kompletnu energetsku obnovu koja će samu zgradu učiniti energetski puno iskoristivijom i jeftinijom.

– Svakodnevno razvijajući naš grad u smjeru zdravog i održivog mjesta za život, posebno smo fokusirani upravo na projekte energetske obnove javnih zgrada, čime u velikoj mjeri štedimo energiju, smanjujemo emisije CO2 i direktno utječemo na stvaranje zdravije budućnosti našoj djeci. Osim toga, zbog ušteda nakon energetske obnove ostat će nam dio sredstava koja u konačnici možemo preusmjeriti prema djelatnicima te u razvijanju kvalitete usluge – rekao je Bosančić.

Podsjeća kako su vinkovački bazeni tijekom proteklih godina postali jedan od omiljenih sportsko-rekreacijskih centara u gradu koji posjećuje veliki broj građana svih dobi.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kaže da cilj energetske obnove nije vinkovačke zatvorene bazene vratiti u stanje kakvo je bilo prije 13 godina kada su otvoreni, nego napraviti kompletnu energetsku obnovu
Foto: Grad Vinkovci Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kaže da cilj energetske obnove nije vinkovačke zatvorene bazene vratiti u stanje kakvo je bilo prije 13 godina kada su otvoreni, nego napraviti kompletnu energetsku obnovu

– Upravo na vinkovačkom bazenu veliki broj djece naučio je plivati te se provode razni projekti. Dogradnja plivališta donijet će i niz novih sadržaja koji će biti na radost svih građana u kojima će moći uživati i u godinama koje dolaze – rekao je Bosančić.

Direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević kaže da konkretni radovi na oba projekta počinju već na jesen. Prema njenim riječima projekt energetske obnove vrijedan je 1,7 milijuna eura te ga sufinancira Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine s 80 posto. Projekt izgradnje vanjskih bazena procijenjen je na oko 3 milijuna eura, a bit će financiran sredstvima iz ITU mehanizma.

Veliki radovi

Marko Šarić, direktor tvrtke Periska koja upravlja bazenima, ističe da vinkovačkim dvoranskim kupalištem u Lenijama godišnje prođe više od 100 tisuća korisnika. Kada je riječ o samim radovima, naglašava da će se raditi izmjena krovišta na koji će biti postavljena sunčana elektrana od 150 kW. Promijenjena će biti i kompletna stolarija, ugradit će i dvije dizalice topline, a cijeli objekt dobit će i učinkovitiju rasvjetu.

– U strukturi vinkovačkog gospodarstva gradske tvrtke imaju važnu ulogu, pogotovo tvrtke koje obavljaju komercijalnu djelatnost. Nama kao odgovornom vlasniku cilj je da te tvrtke posluju uspješno i profitabilno. To možemo raditi na prihodovnoj strani, takav je projekt izgradnje novog otvorenog bazena kojim će ova tvrtka dobiti novi izvor prihoda, a možemo raditi i na rashodovnoj strani, što znači smanjenje troškova kroz energetsku obnovu – rekao je pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca Hrvoje Niče.

storyeditor/2024-04-12/Mazoretkinje__1_.jpg Majice s obilježjima grada Našičkim mažoretkinjama "Dora" Mažoretkinje 28 godina promiču vrijednosti zajedništva, rada i discipline storyeditor/2024-04-12/MZA.jpg Za ovogodišnju manifestaciju u Međimurskoj županiji više nema raspoloživih soba Na Urbanovo u Štrigovu prvi put vozit će i vlak iz Zagreba Za hortikulturalno uređenje i obnovu vrtova Vile Čingrije dodijeljeno je 15.000 eura Odobreno 55.000 eura Novci za samostan sv. Katarine i vrt Vile Čingrije