Izbornik
Naslovnica Gradovi
POTPUNA DIGITALIZACIJA

Požega dobila 5G mrežu koja omogućava brži pristup internetu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Time je 5G mreža trenutno dostupna u 14 gradova te pokriva milijun stanovnika Hrvatske

Mjesec dana od puštanja u rad prve komercijalne 5G mreže u šest gradova, Hrvatski Telekom objavio je da je ona odsada dostupna i u Đakovu, Našicama, Požegi, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Županji. Time je 5G mreža trenutno dostupna u 14 gradova te pokriva milijun stanovnika Hrvatske, piše pozega.hr.

S 35 glasova za i šest protiv izglasan je proračun Županije za 2021. godinu, za koji je župan rekao da je realan i izbalansiran izglasan je proračun Za izgradnju u školstvu 92, a za energetske obnove 50 mil. kuna

5G tehnologija omogućuje brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja. 5G mreža koju HT trenutačno implementira počiva na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra, koja omogućava brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže, a za to je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj.