Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
5. ZNANOST ZA MLADE

Poznati znanstvenici u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić
Okupljeni znanstvenici govorili su o svojem radu, planovima i ostvarenim rezultatima, ali i teškoćama

U organizaciji tvrtke Lotus media i akademika Ivana Đikića, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, u dvorani Gradskog muzeja Vukovar održana je peta manifestacija Znanost za mlade u Vukovaru. Tema je bila „Ustrajnost – odlika uspješnih znanstvenika!“, a uz Ivana Đikića na javnoj tribini sudjelovao je i fizičar Saša Ceci, znanstvenice Tea Žakula i Andreja Majstorović te izvrsni učenici i 
njihovi mentori.

– Nevjerojatno je da moramo braniti znanost od medijske propagande i lažnih vijesti, čemu treba stati na kraj. Mlade talentirane ljude ne percipira se dovoljno i ne ulaže u njih. Znanost drži našu civilizaciju i osigurat će nam napredak i u budućnosti, uključujući borbu sa svim izazovima – rekao je Đikić i još jednom pozvao mlade da se u daljnjem životu bave znanošću, što cijelom društvu omogućava i osigurava bolji, kvalitetniji i sigurniji život.

I fizičar Saša Ceci pozvao je mlade da se bave znanstvenim radom, da naprave nešto važno pa da se po njima nazove buduće sveučilište u Vukovaru.

Okupljeni znanstvenici govorili su o svojem radu, planovima i ostvarenim rezultatima, ali i o teškoćama na koje nailaze.

Privremeni pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš kazao je kako Grad Vukovar podupire ovaj projekt, koji mladima na zanimljiv način približava i spaja znanstvene pristupe i životne izazove.

– Cilj manifestacije je mlade motivirati i potaknuti na kritičko promišljanje pričom o ustrajnosti i upornosti – rekao je Paloš.