Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Diplomatska berba originalna je i zaštićena manifestacija koja okuplja veleposlanike

Predsjednik Milanović prihvatio domaćinstvo

Diplomatska berba
Foto: Grad Jastrebarsko
Održat će se 30. rujna u vinogradu obitelji Korak na Plešivici

Na inicijativu gradonačelnika Grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela, predsjednik države Zoran Milanović prihvatio je domaćinstvo nad "Diplomatskom berbom", manifestacijom od izuzetnog značaja za međunarodnu promocije Jaske i njenih vinara, kulture vina te hrvatske tradicijske baštine. Ove godine, kako je najavljeno, održat će se 30. rujna u vinogradu obitelji Korak na Plešivici.

Potpisana Deklaracija o dobroj energiji Među predvodnicima borbe protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj

"Diplomatska berba" originalna je i zaštićena manifestacija koja je zamišljena kao okupljanje veleposlanika u pitoresknim plešivičkim vinogradima, a koji kroz berbu grožđa upoznaju vinare i vrhunsku kvalitetu vina jaskanskog podneblja. Do sada je održana četiri puta na veliko zadovoljstvo svih diplomata koji su sudjelovali u njoj.

– Diplomatska berba simbolizira uvažavanje tradicijskog i kulturnog nasljeđa, zajedništvo koje iskazujemo u berbi grožđa te povezanost i međudržavno prijateljstvo uz iskrene i prijateljske osjećaje, a to sve čini one osnovne, najznačajnije i temeljne ljudske vrijednosti. Ovom prilikom uime svih Jaskanki i Jaskanaca zahvaljujem predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću što je prepoznao važnost ove lijepe tradicije po kojoj je Jastrebarsko jedinstveno u Hrvatskoj – ističe gradonačelnik Z. Novosel.