Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 268 pregleda
Konstituirana splitska vlast

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća je Kerumov Jure Šundov

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća je Kerumov Jure Šundov
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Juru Šundova predložili su vijećnici HDZ-a i HGS-a, a za njega je glasovalo 18 vijećnika – 11 s liste HDZ-a i 7 HGS-ovih. Protiv su bili vijećnici Pametnog, Mosta i SDP-a, a Goran Kovačević (HNS) bio je suzdržan

Jure Šundov (HGS) novi je predsjednik splitskog Gradskog vijeća. Predložili su ga vijećnici HDZ-a i HGS-a, a za Šundova je glasovalo 18 vijećnika – 11 s liste HDZ-a i 7 HGS-ovih. Protiv su bili vijećnici Pametnog, Mosta i SDP-a, a Goran Kovačević (HNS) bio je suzdržan. Potpredsjednici su Petar Škorić (HDZ) i Marijana Puljak (Pametno)

- Nastojat ću biti pošten i pravedan. Držat ću se poslovnika, nastojat ću vas usmjeravati da se držite točaka dnevnog reda. Jamčim vam da će diskusije biti pristojne, uljuđene i bez osobnih omalovažavanja, vrijeđanja i rasprava na osobnim razinama. Vjerujem da ćemo svi doprinijeti boljitku grada i građana. Imam iskustvo kao vijećnik i kao zamjenik gradonačelnika i nastojat ću ga prenijeti vama i samom sebi – rekao je Šundov.

Zahvalio se predsjedniku HGS-a Željku Kerumu koji ga je stavio na listu i predložio za predsjednika Gradskog vijeća, a zahvalio se i HDZ-u i njegovim partnerima koji su ga podržali i glasali za njega.

Time je Gradsko vijeće Splita konstituirano u drugom pokušaju. HDZ i HGS Željka Keruma su u koaliciji, nakon salve uvreda prije izbora i optužbi za krađu nakon izbira, postignut je dogovor. Špekuliralo se kako će Kerum zamrznuti mandat u Gradskom vijeću, navodno na traženje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, ali to se nije dogodilo.