Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić

Predstavljeno novo specijalno vozilo za odvoz otpada

1/6
Foto: Grad Koprivnica
– Ovo je vozilo univerzalnog tipa, mi ga zovemo eko vozilom, što znači da je prihvatljivo po cijeni, malo troši, tiho je i proizvod je domaćeg znanja i pameti –

Održan je 1 sastanak savjeta za gospodarenje otpadom prema sporazumu o Zajedničkom gospodarenju otpadom s Općinama Legrad, Drnje, Koprivnički Ivanec, Sokolovac, Koprivnički Bregi, Novigrad Podravski i Đelekovec.

Dogovorene su aktivnosti oko zajedničkog provođenja politike gospodarenja otpadom u suradnji s novim općinama kroz stabilnost i visoku razinu kvalitete pružanja komunalnih usluga.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice INTERVJU - gRADONAČELNIK O OSTVARENIM PROJEKTIMA I PLANOVIMA Mišel Jakšić: Čeka nas oko 200 milijuna kuna investicija

Isto tako Općinama je sada na raspolaganju zajednička suradnja na projektima održivog razvoja i zaštite okoliša te mogućnost zajedničkog sudjelovanja u prijavama na nacionalne i europske natječaje te zajedničko provođenje obrazovno -informativnih aktivnosti kroz projekt "Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji".

Tom prilikom predstavljeno je i novo specijalno vozilo za odvoz otpada koje je proizvela jedna od vodećih tvrtki u proizvodnji komunalne opreme i vozila u Hrvatskoj.

– Ovo je vozilo univerzalnog tipa, mi ga zovemo eko vozilom, što znači da je prihvatljivo po cijeni, malo troši, tiho je i proizvod je domaćeg znanja i pameti – naglasio je Željko Horvat iz tvrtke Tehnix.

Foto: Grad Koprivnica

Pojasnio je da vozilo može prikupljati odvojeni otpad poput papira i plastike, ali i miješani i bio-otpad, kao i posude svih kapaciteta. Za sve to radnici koji upravljaju vozilom prolaze i obuku.

Ono je opremljeno kamerama, a snimke se spremaju kako bi se mogle pregledati ako je to eventualno potrebno. Vozač u kabini putem ekrana bira vrstu otpada koja se taj dan prikuplja te režim rada kako bi se na što efikasniji način napunilo svih 6.5 tona nosivosti koje vozilo ima – rekao je Horvat.

Uređenje prostora i nabavka magnetne rezonance stajali ukupno 10 milijuna kuna 10 milijuna kuna za potpuno uređenje Bolnica dobila prostor za dijagnostiku magnetne rezonance

Specijalno vozilo namijenjeno je za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, biorazgradivog komunalnog otpada i ostalih vrsta reciklabilnog otpada (papira i plastike).

Ovim vozilom prikupljat će se otpad s područja Grada Koprivnice i ostalih 7 općina s kojima je Grad Koprivnica sklopio sporazum o zajedničkom gospodarenju otpadom uključujući i Općinu  Molve gdje Komunalac ima koncesiju za odvoz komunalnog otpada.

Zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je istaknuo kako ova investicija potvrđuje cilj kojemu se teži suradnjom s okolnim općinama.

Foto: Grad Koprivnica

– Komunalac je u godini stabilizacije ostvario više nego što smo očekivali i potvrđuje da je najjače komunalno poduzeće u županiji i šire. Veseli me što smo se uspjeli izdići iznad političkih okvira i da s okolnim općinama stvaramo priču. Nismo samo u granicama grada, zajedno razvijamo cijelu Podravinu kako je i zaslužila – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kupnjom novog specijalnog vozila za prikupljanje otpada dodatno ćemo unaprijediti sustav gospodarenja otpadom, a sve sukladno Uredbi i Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Božićni ručak za korisnike Pučke kuhinje Koprivnica Božićni ručak i pokloni za za korisnike Pučke kuhinje