Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
POVRATAK NAKON 10 GODINA

Premijerom opere 'Madam Butterfly' u riječkom HNK otvorena 'Puccini trilogija'

1/2
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opera "Madama Butterfly", priča o tragičnoj ljubavi mlade Japanke prema lakomislenom američkom časniku, vratila se na riječku opernu scenu nakon deset godina.

Premijerom opere "Madama Butterfly" u režiji Dražena Siriščevića u ponedjeljak je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca otvorena "Puccini trilogija", u sklopu koje će u studenom biti izvedene i Puccinijeve opere "Tosca" i "La boheme".

KULTURNA MANIFESTACIJA Otvoreni Dani Ksavera Šandora Gjalskog

Izvedbom opere "Madama Butterfly" ravnao je Ville Matvejeff, a u naslovnoj ulozi, kao Cio-Cio San, nastupila je Anamarija Knego. Uz orkestar i zbor Opere te Balet Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u važnijim ulogama nastupili su Ivanica Vunić kao Suzuki, Dimitris Paksoglou kao Pinkerton i Robert Kolar kao Sharpless.

Scenograf je Slaven Raos, a kostimograf Juraj Zigman.

Opera "Madama Butterfly", priča o tragičnoj ljubavi mlade Japanke prema lakomislenom američkom časniku, vratila se na riječku opernu scenu nakon deset godina. Postavljena je u suradnji Operom HNK Split, gdje je ta opera u Siriščevićevoji režiji premijerno izvedena 2015..

Dražen Siriščević, koji se u Rijeci prvi puta predstavlja kao operni redatelj u ovoj izvedbi "Madame Butterfly" želio je, kako je ranije rekao, ponuditi drukčiji završetak od izvornoga tragičnog Puccinijevog jer ne vjeruje u smrt dobrih ljudi poput Madame Butterfly, iza kojih ostaju dobra djela.

21. listopada Operom Madama Butterfly riječki HNK otvara Puccini trilogiju

Premijera "Tosce" bit će 9. studenoga, režira ju Marin Blažević, a dirigirat će Kalle Kuusava. U naslovnoj ulozi nastupit će Kristina Kolar, Domagoj Dorotić je u ulozi Cavaradossija, a Giorgio Surian nastupit će kao Barun Scarpia.

U obnovi "La boheme" 16. studenoga nastupit će Marjukka Tepponen, Vanja Zelčić, Aljaž Farasin, Kevin Greenlaw i drugi, u režiji Fabrizija Melana i pod ravnanjem Villea Matvejeffa.