Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
puštena u promet

Pri kraju obnova Genscherove

Foto: Grad Vinkovci
Radovi su dugo trajali

Pri završetku je obnova Genscherove ulice, u kojoj su se u jednom trenutku obavljali radovi na čak tri projekta. Upravo to jedan je od razloga zašto su se ti radovi toliko otegnuli i izazivali nezadovoljstvo među dijelom građana, a prije svega vozača.

UREĐENA FASADA VINKOVAČKE GIMNAZIJE Dva i pol stoljeća stara vinkovačka ljepotica na zadovoljstvo građana zasjala je novim sjajem Uređena fasada vinkovačke gimnazije

– Radovi su u ovoj ulici trajali dugo, ali jednostavno je moralo biti tako s obzirom na to da smo promijenili gotovo svu komunalnu infrastrukturu. Nova cesta puštena je u promet i sada nam preostaje dovršiti spojeve prema drugim ulicama, prije svega prema Ulici Lavoslava Ružičke, koja će dobiti i pješačku stazu. Vrlo brzo imat ćemo potpuno uređene jedne od najprometnijih ulica u Vinkovcima – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Gradonačelnik se ispričao sugrađanima za sve što su, kako je rekao, morali trpjeti proteklih mjeseci. Međutim, to je bilo nužno kako bi se realizirao projekt i samim tim osigurali uvjeti za što ugodniji i kvalitetniji život u gradu.

PROLJETNI RADOVI U TIJEKU Novi asfalt od Kurilovečke do Kolarove

Govoreći o projektu, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac kazao je da je rekonstrukcija ove ulice bila obuhvaćena projektom Aglomeracije Vinkovci u duljini od 850 metara. Uz to paralelno su izvođeni radovi u sklopu Programa smanjenja gubitaka Vinkovci, pri čemu je obuhvaćena izgradnja 14 mjerno-regulacijskih okana, rubnih zasuna, sanacije mjesta puknuća cijevi i rekonstrukcija cjevovoda. Treći projekt bila je rekonstrukcija cjevovoda u Vinkovcima – I. faza.