Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dani otvorenih vrata u OŠ Antuna Gustava Matoša

Prikazane vještine i umijeća učenika posebnih odjela

Održana je izložba, sportska natjecanja, ali i velika priredba
1/2
Foto: novosti.hr
U ime Grada Vinkovaca Danu otvorenih vrata nazočio je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić, koji je čestitao učenicima, zaposlenicima i ravnatelju njihov dan

Posebni odjeli Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima i ovoga svibnja organizirali su Dan otvorenih vrata u okviru kojega je pripremljena izložba likovnih radova učenika, kao i fotografija koje su nastale na njihovim izletima i događanjima u školi. Održana je i velika priredba, na kojoj su učenici pokazali što su i koliko naučili, kao i sportsko natjecanje.

– Danom otvorenih vrata željeli smo pokazati vještine i umijeća naših učenika i što sve mogu djeca unatoč svojim teškoćama. Htjeli smo se jednostavno otvoriti kako bismo pridonijeli i inkluzivnosti i uključenosti naših učenika u zajednicu u kojoj živimo – rekla je učiteljica i edukacijska rehabilitatorica Martina Boričić Martić. U posebnim odjelima škole nastavu pohađaju 73 učenika, a još šest ih pohađa nastavu u kući. Rade se po dva programa. Posebni program uz individualizirane postupke u kojem se djeca školuju osam godina i nakon toga odlaze u srednju školu te program za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada u kojem se djeca školuju do 21 godine.

– Naši posebni odjeli funkcioniraju jako dobro već godinama. Određeni problem je nedostatak edukatora rehabilitatora, ali svi učitelji koji rade s djecom s posebnim potrebama jako su dobro osposobljeni, voljni raditi i jako dobro rade svoj posao tako da se taj nedostatak stručnog kadra više toliko i ne osjeti – rekao je ravnatelj škole Dario Dragun.

U ime Grada Vinkovaca Danu otvorenih vrata nazočio je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić, koji je čestitao učenicima, zaposlenicima i ravnatelju njihov dan.

– Ova škola jedan je od najboljih primjera kako se kvalitetno radi. Grad Vinkovci je u sklopu projekta pomoćnika u nastavi osigurao 20 asistenata koji svakodnevno pružaju pomoć učenicima s poteškoćama u razvoju. Zato i sljedeće godine sigurno idemo s ovim projektom kako bismo osigurali što veći broj pomoćnika i pomogli našim učenicima – rekao je Romić.

Zbog svog je rada VIA postala nezaobilazan čimbenik daljnjeg razvoja i napretka Vinkovaca VINKOVCI VIA je supotpisnik svih projekata koji se provode u Vinkovcima Komarac Nametnici Na devet lokacija počelo tretiranje komaraca Bosut Projekt Hrvatskih voda i Grada Vinkovci Uređenjem obale Bosuta nova vizura Vinkovaca