Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekt Hrvatskih voda i Grada Vinkovci

Uređenjem obale Bosuta nova vizura Vinkovaca

Bosut
1/2
Foto: Vinkovci
Prema projektu, postojeća obaloutvrda po završetku uređenja bit će i nešto šira što znači veći prostor i za ribiče i za šetače, a kada bude gotovo i planirano produljenje obaloutvrde, Vinkovčani će dobiti dosta dulju novu šetnicu uz obalu Bosuta

Rijeka Bosut jedan je od ukrasa Vinkovaca na koji su Vinkovčani iznimno ponosni. Kako bi obale Bosuta bile uređene i lijepe, Hrvatske vode su u središtu grada, na lijevoj obali rijeke, započele s radovima u okviru prve etape uređenja obale Bosuta u Vinkovcima.

– Bosut kroz Vinkovce prolazi u duljini od oko osam kilometara. Postojeća obaloutvrda rađena je davnih 70-ih godina prošlog stoljeća i, s obzirom na odmak od nekih 45 godina, definitivno je došlo do potrebe za uređenjem i sanacijom određenih oštećenih dijelova. Dužina koja je predviđena za sanaciju iznosi 650 metara na lijevoj obali Bosuta i nešto manje na desnoj obali – rekao je voditelj ispostave Hrvatskih voda u Vinkovcima Emil Ereš.

Govoreći o projektu, rekao je da je predviđeno vrijeme za izvođenje sanacije na lijevoj obali do tri mjeseca s tim da bi se desna obala počela raditi nakon Vinkovačkih jeseni. Pojasnio je kako je ovo jedna od prvih etapa uređenja postojeće obaloutvrde kao i da se u sljedećim godinama planira napraviti dokumentaciju i nastaviti uređenje obaloutvrde. Prema projektu, postojeća obaloutvrda po završetku uređenja bit će i nešto šira što znači veći prostor i za ribiče i za šetače, a kada bude gotovo i planirano produljenje obaloutvrde, Vinkovčani će dobiti dosta dulju novu šetnicu uz obalu Bosuta.

– Želimo zahvaliti Hrvatskim vodama što su prepoznali i Bosut, ali i Vinkovce jer ćemo dobiti lijepo uređen centar grada. Volimo se hvaliti da je naš grad na ovoj našoj prekrasnoj rijeci, a nakon ovog uređenja i, u konačnici, kada na desnoj obali, kako planiramo, bude uređeno jedno pristanište, Bosut će u Vinkovcima imati jednu sasvim novu dimenziju – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je i kako su radovi na prvoj etapi projekta vrijedni 440 tisuća eura kao i da izvođenje radova financiraju Hrvatske vode, a izradu projektne dokumentacije sufinancirali su Hrvatske vode i Grad Vinkovci. 

VINKOVCI Započinje gradnja novog dječjeg vrtića i dogradnja još dvaju objekata S proljećem Park Lenije dobiva nove sadnice stabala Potpisani ugovori s predstavnicima udruga u kulturi i tehničkoj kulturi Bosančić: Gradske udruge imaju veliku važnost za grad