Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Potpisani ugovori s predstavnicima udruga u kulturi i tehničkoj kulturi

Bosančić: Gradske udruge imaju veliku važnost za grad

1/3
Foto: Vinkovci
Odobrena su sredstva za razne projekte i programe udruga, tiskanje knjiga, organizaciju izložbi, koncerata kao i brojnih manifestacija

Gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić potpisao je s prijaviteljima sredstava za područje kulture i tehničke kulture ugovore o dodijeljenim sredstvima. Tom je prilikom rekao kako gradske vlasti nisu dizale iznos u odnosu na prošlu godinu tako da je ove godine izdvojeno praktički jednako.

– Međutim, imali smo nešto manji broj udruga koje su se prijavile, budući da neke nisu ispunile prošlogodišnje ugovore, tako da smo praktički svima neznatno povisili potporu u ovoj godini u odnosu na lani. U konačnici nadamo se da će ovih 137.000 eura pripomoći da udruge u kulturi i tehničkoj kulturi još znatnije doprinesu društvenom životu grada Vinkovaca – rekao je Bosančić.

Dodao je da su udruge i danas iznimno prisutne u gradu i svojim aktivnostima doprinose društvenom životu te da sudjeluju u gotovo svim aktivnostima koje Grad organizira. Inače, ove godine su se za sredstva Grada za područje kulture i tehničke kulture javila 64 prijavitelja među kojima je najviše udruga te nekoliko fizičkih osoba i ustanova.

– Iz područja kulture su 43 prijavitelja, a iz područja tehničke kulture 21. Od ukupnog iznosa od 136.520 eura, 97.250 eura raspodijeljeno je na područje kulture, a 39.270 eura na područje tehničke kulture. Nastojimo iz godine u godinu ulagati u naše udruge jer daju veliki obol kulturi našega grada i moramo im biti zahvalni na onome što čine. Da nema njih, kulturni život Vinkovaca ne bi bio toliko bogat – rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić.

Odobrena su sredstva za razne projekte i programe udruga, tiskanje knjiga, organizaciju izložbi, koncerata kao i brojnih manifestacija. Sve to garantira da će i tijekom tekuće godine nevladin sektor u Vinkovcima biti više nego aktivan. Treba znati i da sve te udruge okupljaju i brojnu djecu.

VINKOVCI Započinje unutarnje uređenje i opremanje vinkovačke knjižnice Polaganje vijenaca Sjećanje na žrtve partizanskih zločina Održan 15. Međunarodni ZABA CUP u tenisu Više od 200 tenisača iz 20 europskih država u Vinkovcima