Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Započinje gradnja novog dječjeg vrtića i dogradnja još dvaju objekata

1/4
Foto: Vinkovci
U novom vrtiću bit će ukupno 10 dnevnih boravaka u koje će biti smješteno 176 djece. Predviđeno je 7 dnevnih boravaka za vrtićku djecu i 3 dnevna boravka za jasličku djecu

Nakon dugo vremena, Vinkovci dobivaju novi dječji vrtić. Gradnjom novoga vrtića “Mali princ” osigurano je proširenje vrtićkih kapaciteta u Vinkovcima za 176 novih mjesta, i to za 140 vrtićke i 36 jasličke djece. Prema najavama iz gradske uprave ide se i u dogradnju još dva postojeća vrtića tako da će vinkovački vrtići dobiti 270 dodatnih mjesta. Novi vrtić “Mali princ” gradit će se tik uz OŠ Ivana Mažuranića, a projekt je vrijedan više od 1,8 milijuna eura.

Briga za djecu

– Briga za djecu i osiguranje što kvalitetnijih uvjeta života mladim vinkovačkim obiteljima najveća je obveza našega tima i glavni cilj od samoga početka, a nastojimo ga ostvariti pomažući roditeljima od djetetova rođenja do studentskih dana. U tu se priču zasigurno odlično uklapaju i projekti gradnje, uređenja i opremanja predškolskih i školskih ustanova pa tako i sama gradnja jednog ovakvog modernog i učinkovitog vrtićkog objekta. Drago mi što će vrtić biti upravo na ovoj lokaciji gdje će se uklopiti uz školu i dati novu dimenziju ovom dijelu grada – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekt gradnje i opremanja područnog dječjeg vrtića “Mali princ”.

Voditeljica projekta Kristina Jukić kazala je kako bi gradnja vrtića trebala biti gotova najkasnije do ožujka 2026. godine. Istaknula je kako je svrha poziva i projekta osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

– U ovome novom vrtiću bit će osigurano ukupno 10 dnevnih boravaka u koje će biti smješteno 176 djece. Predviđeno je i 7 dnevnih boravaka za vrtićku djecu i 3 dnevna boravka za jasličku djecu – rekla je Jukić.

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran sredstvima iz fondova EU, u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Liste čekanja

Prema riječima pročelnice Odjela društvenih djelatnosti Andree Vinković cilj je do kraja godine završiti dokumentaciju, provesti javnu nabavu i sve ostale neophodne predradnje kako bi radovi počeli već početkom 2024. godine.

– Ovo je iznimno važno za Vinkovce, možemo zadovoljiti puno veći kapacitet djece koju ćemo moći upisati u vrtić i u jaslice. Lokacija je izvrsna, u blizini škole i u dijelu grada koji bilježi povećanje broja djece što se vidi po upisima u osnovnu školu. U isto vrijeme provodi se i dogradnja postojećih vrtića “Naša radost” i “Stribor”. Grad će konačno dobiti veće kapacitete za upis djece u vrtiće, a smanjit će se tako lista čekanja na kojoj je trenutačno više od 100 mališana – rekla je Vinković.

U sustavu vinkovačkih dječjih vrtića trenutačno je 526 djece s tim da tijekom ovog mjeseca počinje natječaj za upis nove generacije tako da će konačan broj biti poznat početkom rujna.

S proljećem Park Lenije dobiva nove sadnice stabala Potpisani ugovori s predstavnicima udruga u kulturi i tehničkoj kulturi Bosančić: Gradske udruge imaju veliku važnost za grad VINKOVCI Započinje unutarnje uređenje i opremanje vinkovačke knjižnice