Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Sustav odvodnje u naselju Gornje Plavnice

Priključeno 127 kućanstava, traje asfaltiranje ceste

storyeditor/2024-04-05/bjjj_b_fo.jpg
Foto: Bjelovar NOVA kanalizacijska mreža u naselju duga je 2,8 kilometara

Naselje Gornje Plavnice dobilo je novu kanalizacijsku mrežu duljine 2,8 kilometara s novim priključcima za 127 kućanstava. Nakon završetka radova na sustavu odvodnje, u tijeku je asfaltiranje tog dijela ceste. Grad Bjelovar financijski sudjeluje u asfaltiranju, izradi bankina i putnih jaraka sa 150 tisuća eura. Vodne usluge d.o.o. sudjeluje u svom dijelu sanacije prometnice u sklopu izgradnje sustava odvodnje.

– Svi ste čuli za projekt vrijedan 16,5 milijuna eura. To je ogroman projekt koji je važan za grad Bjelovar. Više od 60 godina je star magistralni vodovod koji pitku vodu dovozi od Delova do Bjelovara. U sklopu tog projekta u Bjelovaru će se potpuno obnoviti vodovodna mreža u tom pravcu od 22 kilometra od Delova do Bjelovara i glavne ulice u Bjelovaru. Ima ih 13, a spomenut ću samo neke, Trumbićeva, Baranjska, Osječka, Hebrangova, Livadićeva i druge. To su otprilike najveće ulice u Bjelovaru koje imaju relativno i najlošiju infrastrukturu u smislu ceste – objašnjava Hrebak. Što se tiče vodovoda, navodi da se i taj dio mijenja.

– Gore na pokrovu će raditi cjelokupnu priču Grad Bjelovar u suradnji s našom tvrtkom Vodne usluge na način da će se zamijeniti vodovod, vodovodne instalacije, vodovodna infrastruktura. Jedan dio će vrlo vjerojatno biti i druge infrastrukture. Nakon toga iz tog europskog projekta vrijednog 16,5 milijuna eura financirat će se pola ceste putem Vodnih usluga, a pola ceste će financirati Grad Bjelovar. To su ogromna sredstva za nas. Međutim, kada stavite to u kontekst toga da su ova sredstva praktički 80 ili 90 posto iz europskih fondova, ostalo Vodne usluge, a kada dodate još ova sredstva Grada Bjelovara, imat ćemo praktički renesansu. Ne samo modernizaciju vodovodnog sustava grada Bjelovara nego renesansu i obnove cestovne infrastrukture. Jedna od tih cesta je upravo ova u Gornjim Plavnicama. Sve skupa je koštalo oko 180 tisuća eura – objašnjava Hrebak. 

storyeditor/2024-04-08/DSC_6072.JPG Nedavno je otvoreno igralište u Podvrhu Uskoro se otvara park u Južnom naselju, obnavlja se niz igrališta storyeditor/2024-04-05/vatrogasci-zgz.jpg Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije Priznanja za doprinos razvoju i promicanju županije storyeditor/2024-04-05/IMG-20240405-WA0003.jpg Projekt Vinkovci – Orašje – Ulcinj Moramo omogućiti Hrvatima u BiH da postanu dio EU obitelji