Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
OŠ Jurja Habdelića

Priredbe u holu su prošlost, gradi se nova zgrada u sklopu škole

OŠ Jurja Habdelića u Gorici
Foto: Grad Velika Gorica
Osnovna škola nakon pola stoljeća postojanja dobiva standardizirani prostor u kojem će učenici moći imati topli obrok, ali i priredbe

Osnovna škola Jurja Habdelića postoji već pola stoljeća i jedna je od prvih škola koje se nalaze u centru Velike Gorice.

U povodu proslave velikog rođendana školska je zgrada dobila arhitektonski dodatak koji joj je itekako nedostajao – dodatnu zgradu u kojoj će djeca moći imati topli obrok, ali i prostor namijenjen raznim priredbama i drugim aktivnostima.

knjižnica Monografija Kurilovca Plod šestogodišnjeg rada Etno udruge Kurilovec

– Dosad nije bilo moguće unutar objekta škole organizirati standardizirani prostor u kojem bi djeca imala obrok. Nisu se mogle organizirati ni priredbe, koje su se dosad održavale u holu škole. Preostaje sada urediti kuhinju do kraja i prikupiti sve suglasnosti da ona radi prema traženim standardima – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić pri obilasku radova vrijednih 2,5 milijuna kuna uz riječi kako je svaka kuna tamo potrošena dobro uložena.

Novi je objekt okrenut prema zelenom okolišu škole, a ispred njega je velika terasa koja će poslužiti i kao mjesto za različite prigode koje su uvijek bile nužno rezervirane za sportsku dvoranu. Naime, u planu je i energetska obnova zgrade škole koja će dodatno podignuti kvalitetu objekta, ali i nijansirati njezin trenutačni izgled.

Potpore za poduzetnike u Velikoj Gorici Potpora Grada Raspisani natječaji za poduzetnike i poljoprivrednike Požega Živjeti zdravo Stotinu djece uživalo u glazbi, plesu i sportu