Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Živjeti zdravo

Stotinu djece uživalo u glazbi, plesu i sportu

Požega
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Otvorena je nova sezona akcije “Volonteri u parkovima” kojom se promovira zdrav 
stil života u Požegi

Uz glazbu, ples, zabavu, sport i animaciju u požeškom sportsko-rekreacijskom centru otvorena je nova sezona akcije “Volonteri u parkovima”, kojom se u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” promovira zdrav stil života. U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo, Grada Požege, Društva Naša djeca,

Scenskog studija ARTina i udruge Zdravi život sudjelovalo je više od stotinu djece iz osnovnih škola.

– Aktivnosti će se održavati sve do jeseni, a namjera je pridobiti djecu na svjež zrak jer danas ih je jako teško otrgnuti od tehnologije – kazala je dr. Jasmina Kovačević iz Zavoda za javno zdravstvo.

Volonteri iz studija ARTina mališane su animirali vježbama, plesom i ritmikom, a kafić Sportivo pomogao je potrebnom logistikom. Organizatori žele senzibilizirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i mijenjanju loših životnih navika.

– Svake druge srijede od 16 do 17 sati okupljat ćemo djecu i nuditi im organizirane aktivnosti. Nastojimo mladima pokazati kako odabrati zdrav stil života u svakoj prilici, bilo u školskim uvjetima, bilo u slobodno vrijeme – rekla je predsjednica požeškog Društva Naša djeca Ines Hamžik Čereg.

Dan narcisa Požega Obilježen Dan narcisa - dan posvećen borbi protiv raka dojke