Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
SPLITSKI se GRADONAČELNIK POVUKAO

Privatnim iznajmljivačima paušal za sada neće poskupjeti

Andro Krstulović Opara
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Gradsko vijeće u rujnu će donijeti novu odluku koja će se početi primjenjivati od Nove godine

Privatni iznajmljivači u Splitu visinu paušalnog poreza plaćat će kao i do sada, a Gradsko vijeće u rujnu će donijeti novu odluku koja će se početi primjenjivati od Nove godine. Na sjednici Gradskog vijeća nije prošao prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare o povećanju paušala pa se povukao. Kerumov HGS zajedno s oporbenom strankom Pametno, SDP-om, Mostom i ostalima usprotivili su se njegovu prijedlogu, a onda se i Opara složio, pod uvjetom da se na jesen organizira nova rasprava pa je i HDZ prihvatio usuglašen stav da se poskupljenje treba temeljito pripremiti.

Park šume Marjan Splitsko Gradsko vijeće "Park šuma Marjan mogla bi ostati golet"

– Većina zastupnika bila je vođena čistim populizmom, gradonačelnik je iznio egzaktne podatke, ali vijećnici bi bili protiv i da je HDZ predložio nula kuna – ocijenio je Petar Škorić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a.

Igor Stanišić, član HGS-a i predsjednik Gradskog vijeća, kaže da nesuglasje oko 100 kuna paušalnog poreza ne znači krizu koalicije.

– Rekli smo da nećemo podržati poskupljenje za naše građane i nismo jer nismo podizači ruku. Ova odluka neće se odraziti na našu koaliciju – rekao je Stanišić.

Nova oprema ubrzat će pripremu uzoraka za analizu i dijagnostiku Nova laboratorijska oprema stiže u KBC Split