Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko Gradsko vijeće

"Park šuma Marjan mogla bi ostati golet"

Park šume Marjan
1/2
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Na tematskoj sjednici Gradskog vijeća nastojat će se da o problemu potkornjaka u Park šumi Marjan govore stručnjaci a ne da se taj problem politizira. Nadam se kako ćemo pronaći rješenje za taj problem, istaknuo je Krstulović Opara

Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da se do sredine veljače održi tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o rješavanju problema epidemije mediteranskog potkornjaka na stablima u Park šumi Marjan.

Nova oprema ubrzat će pripremu uzoraka za analizu i dijagnostiku Nova laboratorijska oprema stiže u KBC Split

- Na tematskoj sjednici Gradskog vijeća nastojat će se da o problemu potkornjaka u Park šumi Marjan govore stručnjaci a ne da se taj problem politizira. Nadam se kako ćemo pronaći rješenje za taj problem - istaknuo je Krstulović Opara.

Direktor Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Damir Grubišić pozvao je na žurno djelovanje kako bi se prevladao problem epidemije mediteranskog potkornjaka.

- Potrebno je žurno djelovati. Ako se tako ne postupi, od Park šume Marjan mogla bi ostati golet - upozorio je Grubišić.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Grubišić i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Mirko Ruščić potvrdili su da ta ustanova odustaje od prvobitnog plana izrade privremenih traktorskih staza (vlaka) na Marjanu za pristup stablima zaraženim potkornjakom i da se obustavlja izvođenje pripremnih radova za izradu vlaka.

"Naručitelj poništava ovaj postupak zbog izmijenjenih okolnosti koje bi, da su se znale prije pokretanja postupka jednostavne nabave, značajno izmijenile Poziv na dostavu ponuda", stoji u odluci o poništavanju tog postupka objavljenoj na web stranici Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

Proglašene najbolje inovativne poduzetničke ideje Grada Splita proglašeni pobjednici Ovo su najbolje splitske poduzetničke ideje Andro Krstulović Opara centri izvrsnosti I Split dobio centre za nadarene osnovce