Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
proglašeni pobjednici

Ovo su najbolje splitske poduzetničke ideje

Proglašene najbolje inovativne poduzetničke ideje Grada Splita
1/5
Foto: Grad Split
'Ovaj natječaj je rezultat ideje da Grad treba ulagati u svoje mlade naraštaje i u nove inovativne ideje koje se neće koristiti samo u Splitu nego diljem Europe i svijeta'

"Gledajući start-upove i brojne inovativne ideje koje se danas razvijaju u našem gradu, bez dvojbe možemo reći da Split ima svoju pamet uz koju kroči prema velikoj budućnosti. Ovo su naša prva usmjerenja i prema budućem Tehnološkom parku na Dračevcu."

Lika Ličko-senjska županija Županija poduzetnicima daje bespovratno do 10.000 kn

Tim je riječima ovlaštena pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam, Ela Žižić ocijenila proglašene najbolje inovativne poduzetničke ideje Grada Splita u 2018. godini, na završnoj svečanosti predstavljanja na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prvo mjesto i bespovratna sredstva od 50 tisuća kuna dobila je tvrtka "Omolab" s inovativnim alatima "OMOTYPE I OMOREADER" koji olakšavaju i potiču čitanje osobama s disleksijom.

Za drugoplasiranu inovaciju, uz 30 tisuća kuna nagrade, proglašena je "pametna plutača" tvrtke "Bonus Nubes", a treće mjesto i bespovratnih 20 tisuća bespovratnih kuna osvojila je tvrtka "Mamić savjetovanje" za software platformu "Denther" za dentalnu dijagnostiku.

Uz ovlaštenu pročelnicu Žižić, nagrade je u ime Grada Splita najboljim poduzetničkim inovacijama dodijelio i Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika za razvoj grada i EU fondove.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rekao je kako se nada da će dogodine zaživjeti Inkubator sveučilišta u Spinutu gdje će mladi inovatori moći smjestiti svoje urede, stvarati i zapošljavati, ali i prerasti prostor Inkubatora i preseliti se u Tehnološki park na Dračevcu.

- Ovaj natječaj je rezultat ideje da Grad treba ulagati u svoje mlade naraštaje i u nove inovativne ideje koje se neće koristiti samo u Splitu nego diljem Europe i svijeta. Ako ne budemo svi skupa radili i stvarali inovativne ideje, nažalost, bojim se da ćemo ostati na ovom stupnju razvoja gdje jesmo. Jedini način da se uzdignemo kao društvo je da ulažemo u inovativne ideje poput ovih - rekao je Budiša.

Stjepan Kožić Nakon javnog poziva Kreće isplata 153.000 kuna za šest potpora županijskih obrtnika