Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nakon javnog poziva

Kreće isplata 153.000 kuna za šest potpora županijskih obrtnika

Stjepan Kožić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Potpore su u najvećoj mjeri dodijeljene za sufinanciranje pohađanja i organiziranja edukacija za obrtnike, a Županija također sufinancira i opremu koja je nužna za organizaciju tih edukacija

Nakon provedenog javnog poziva Zagrebačka županija dodijelit će 152.800 kuna poduzetničkim potpornim institucijama i udruženjima obrtnika sa svog područja za 2018. godinu.

Javni poziv za dodjelu potpora, naime, bio je otvoren od 8. lipnja do 30. rujna ove godine, a na njega su se mogle prijaviti poduzetničke potporne institucije u vlasništvu jedinica lokalne samouprave kao što su razvojne agencije, poduzetnički centri i slično, kao i udruženja obrtnika sa sjedištem na području Zagrebačke županije. U sklopu javnog poziva dodijeljeno je šest potpora.

Dani okusa zagrebačkoga kraja Započela je manifestacija “Dani okusa zagrebačkoga kraja” U deset restorana tri domaća jela za samo 90 kuna? Može!

Potpore su u najvećoj mjeri dodijeljene za sufinanciranje pohađanja i organiziranja edukacija za obrtnike, a Županija također sufinancira i opremu koja je nužna za organizaciju tih edukacija.

– Budući da smo za ovaj javni poziv dobili više prijava nego što je bilo raspoloživih sredstava, a želja nam je svima koji ispunjavaju kriterije pružiti kvalitetnu novčanu potporu, idući tjedan upućujemo Županijskoj skupštini rebalans proračuna koji bi trebao osigurati dodatna sredstva za ovu namjenu – rekao je zagrebački župan Stjepan Kožić podsjetivši da će se rebalansom proračuna nastojati bitno povećati i suma za potpore za početak poslovanja poduzetnika.

– U tijeku je isplata 5,3 milijuna kuna za prvih 148 poduzetnika s bodovne liste, a rebalansom proračuna očekujemo da će do kraja godine ova brojka porasti na ukupno 8,6 milijuna kuna – izjavio je župan.

Poduzetnici Za poduzetnike U HNK podjela ugovora vrijednih dva milijuna kuna