Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Započela je manifestacija “Dani okusa zagrebačkoga kraja”

U deset restorana tri domaća jela za samo 90 kuna? Može!

Dani okusa zagrebačkoga kraja
1/2
Foto: Zagrebačka županija
Manifestacija traje do 2. prosinca, a županija je organizira prvi put

Tri slijeda - predjelo, glavno jelo i desert, za samo 90 kuna. I to u najboljim restoranima i vinarijama Hrvatske! I to je moguće, jer od danas pa sve do nedjelje traje manifesteacija “Dani okusa zagrebačkoga kraja”.

preko 15 automobila koji svaki vrijedi više od 200.000 eura 'Ovogodišnji Rally Show bit će najspektakularniji do sada'

Okusi tradicije

Naime, deset ugostiteljskih obrta koji ispunjavaju standard “Okusi”, odnosno u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina, nude svojim gostima jedan od dva jelovnika tradicijskog obroka u tri slijeda po promotivnoj cijeni. Prvi je to put da Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira ovu manifestaciju, a na “Danima okusa zagrebačkoga kraja” sudjeluju: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Ekopark Krašograd (Pisarovina) i Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec).

Foto: Zagrebačka županija

“Okusi hrvatske tradicije - Okusi zagrebačkoga kraja” zajednički je projekt županijske i lokalnih turističkih zajednica te tvrtke DMK Vall042, s ciljem obogaćivanja turističke ponude i razvoja novih turističkih proizvoda, poručuju iz županijskog TZ-a.

Najavljujući manifestaciju, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić rekla je da je ona logičan nastavak projekta “Okusi hrvatske tradicije - Okusi zagrebačkoga kraja”, koji je prije dvije godine pokrenut na prostoru županije.

Njime se, podsjetila je, potiče razvoj tradicionalne eno-gastro ponude, čime se želi pridonijeti jačanju tržišnog pozicioniranja i prepoznatljivosti Zagrebačke županije.

Suradnja Posjet iz slovačke Bratislavska regija dogovorila suradnju sa Zagrebačkom županijom

Gastro na prvom mjestu

– Mi smo županija ruralnog tipa, izletnička županija, a u Strategiji razvoja turizma na našem području eno-gastronomija je na prvom mjestu – rekla je Rašperić.

Ovaj je projekt podržala i zamjenica župana Nadica Žužak, koja je dodala da su brojke pokazale kako je broj noćenja i dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije kontinuirano u porastu, a to je rezultat planskog razvoja pojedinih segmenata turizma.

– Eno-gastro ponuda turistima je iznimno bitna i ona, zajedno s biciklističkim stazama, vinskim cestama, cestom sira i drugim bitnim sadržajima značajno doprinosi daljnjem pozicioniranju Zagrebačke županije kao turističke destinacije – rekla je zamjenica župana.

Novi rendgen Ivanić-Grad Dom zdravlja dobio najmoderniji rendgen Zimska služba zagrebačke županije Zagrebačka županija Zimska služba spremna za nadolazeću zimu