Tri slijeda - predjelo, glavno jelo i desert, za samo 90 kuna. I to u najboljim restoranima i vinarijama Hrvatske! I to je moguće, jer od danas pa sve do nedjelje traje manifesteacija “Dani okusa zagrebačkoga kraja”.
Okusi tradicije
Naime, deset ugostiteljskih obrta koji ispunjavaju standard “Okusi”, odnosno u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina, nude svojim gostima jedan od dva jelovnika tradicijskog obroka u tri slijeda po promotivnoj cijeni. Prvi je to put da Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira ovu manifestaciju, a na “Danima okusa zagrebačkoga kraja” sudjeluju: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Ekopark Krašograd (Pisarovina) i Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec).
“Okusi hrvatske tradicije - Okusi zagrebačkoga kraja” zajednički je projekt županijske i lokalnih turističkih zajednica te tvrtke DMK Vall042, s ciljem obogaćivanja turističke ponude i razvoja novih turističkih proizvoda, poručuju iz županijskog TZ-a.
Najavljujući manifestaciju, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić rekla je da je ona logičan nastavak projekta “Okusi hrvatske tradicije - Okusi zagrebačkoga kraja”, koji je prije dvije godine pokrenut na prostoru županije.
Njime se, podsjetila je, potiče razvoj tradicionalne eno-gastro ponude, čime se želi pridonijeti jačanju tržišnog pozicioniranja i prepoznatljivosti Zagrebačke županije.
Gastro na prvom mjestu
– Mi smo županija ruralnog tipa, izletnička županija, a u Strategiji razvoja turizma na našem području eno-gastronomija je na prvom mjestu – rekla je Rašperić.
Ovaj je projekt podržala i zamjenica župana Nadica Žužak, koja je dodala da su brojke pokazale kako je broj noćenja i dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije kontinuirano u porastu, a to je rezultat planskog razvoja pojedinih segmenata turizma.
– Eno-gastro ponuda turistima je iznimno bitna i ona, zajedno s biciklističkim stazama, vinskim cestama, cestom sira i drugim bitnim sadržajima značajno doprinosi daljnjem pozicioniranju Zagrebačke županije kao turističke destinacije – rekla je zamjenica župana.