Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ivanić-Grad

Dom zdravlja dobio najmoderniji rendgen

Novi rendgen
Foto: Zagrebačka županija
Osim novog rendgena, uređena je i prostorija u kojoj je smješten, za bolju kvalitetu usluge i udobnost pacijenata

Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu dobila je novi, “stropni” RTG uređaj. Vrijedan je 737.000 kuna, a nabavljen je decentraliziranim sredstvima Zagrebačke županije.

Darivatelji krvi jastrebarsko Dobrovoljni darivatelji krvi dobili zahvalu za spašavanje ljudskih života

– Nakon što je naš RTG star 25 godina “dao svoje”, na prijedlog voditelja radiologije u Ivanić-Gradu odlučili smo se za nabavu nove opreme i trenutačno najmodernijeg RTG uređaja – kazao je ravnatelj Doma zdravlja županije Većeslav Bergman dodavši da je uređena i prostorija u kojoj je on smješten, čime je osjetno podignuta kvaliteta i standard radiološke usluge koju pružaju pacijentima. Tomislav Kužina, voditelj radiološke ambulante, rekao je da je nabava RTG uređaja nastavak procesa digitalizacije radiologije.

– Novi RTG uređaj olakšava snimanje slabo pokretnih osoba, snimka se trajno pohranjuje na tvrdi disk pa su nalazi lako dostupni, a što je najvažnije, količina zračenja svedena je na minimum – rekao je Kužina.

Javna tribina Javna tribina Sjedište trećeg tima palijativne skrbi bit će od studenoga u Velikoj Gorici

U ime Županije u obilasku radiologije bila je i zamjenica župana Nadica Žužak.

– Zadovoljstvo je što opet podižemo standard zdravstvene usluge. Radimo to redovito, kroz razna ulaganja. Županija na svome području nema opće bolnice, stoga nastojimo osigurati što bolju dijagnostiku u ispostavama Doma zdravlja – rekla je Žužak. 

Primopredaja vozila Primopredaja u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije Dobili tri nova i s ceste maknuli vozila stara 15 godina