Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
jastrebarsko

Dobrovoljni darivatelji krvi dobili zahvalu za spašavanje ljudskih života

Darivatelji krvi
Foto: Zagrebačka županija
Primili su ih darivatelji s 35, 50, 55, 75, 100 i više puta darovanom krvi, kao i oni koji zbog zdravlja više ne mogu donirati

U povodu nacionalnog Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije na svečanosti u Jastrebarskom uručilo je zahvalnice za višestruko darovanu krv. Primili su ih darivatelji s 35, 50, 55, 75, 100 i više od 100 puta darovanom krvi, kao i oni koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu odazvati se ovoj humanitarnoj akciji. Počasnom članicom Društva Crvenoga križa Zagrebačke županije postala je Štefica Kamenarić-Filipović, njegova dugogodišnja predsjednica.

Obilježena 65. godišnjica prve akcije darivanja krvi u RH dragutin križe (90) Gospodin koji je organizirao prvu akciju darivanja krvi u RH

– Kad smo osnovali društvo, bili smo bez kune, ali puni entuzijazma i želje da nešto napravimo. Danas smo respektabilno društvo koje djeluje na područjima koja to u danom trenutku zahtijevaju. Naravno, dobrovoljno darivanje krvi uvijek nam je bilo prioritet – rekla je.

Župan Stjepan Kožić uručio je zahvalnice donatorima krvi.

– Ovime želimo zahvaliti onima koji su darovali krv kako bi drugima spasili život. To nema cijenu! Radi se o izuzetno plemenitim ljudima koji, ne tražeći nikakvu naknadu, daruju dio sebe. Ne štede se, nego se daruju za druge – rekao je župan.

Društvo Crvenoga križa ZŽ-a prikupilo je lani 11.889 doza krvi, što je 1089 doza više od plana.

akcija darivanja krvi Jaskanci iskazali svoju humanost s 321 dozom krvi

– Zadovoljni smo, svake godine sve više napredujemo – rekla je Andrea-Silvija Hotujac, ravnateljica Društva.

Na njihovoj humanosti darivateljima krvi zahvalili su također zamjenik gradonačelnika Jastrebarskoga Stipe Bučar i Tatjana Mušlin u ime Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

– Ovdje se, na jednome mjestu, koncentrirala dobrota i plemenitost. To je ono što se na drugim skupovima ne može pronaći – rekla je. 

Stjepan Kožić Odlični turistički rezultati Kožić: Broj gostiju će rasti jer razvijamo cikloturizam, ali i vjerski i šoping turizam