Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Javna tribina

Sjedište trećeg tima palijativne skrbi bit će od studenoga u Velikoj Gorici

Javna tribina
Foto: Zagrebačka županija
Dva tima palijativne skrbi počela su raditi 1. lipnja. Posjećuju domove pružajući bolesnicima njegu u posljednjim danima

Tko su palijativni pacijenti, kako napreduje rad županijskih mobilnih palijativnih timova i što je potrebno učiniti kako bi se unaprijedio njihov rad neka su od ključnih pitanja o kojima se raspravljalo na tribini “Skrb o palijativnom bolesniku na području Zagrebačke županije”. Tribina je održana u prostoru Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra povodom Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, a na njoj su se okupili zdravstveni djelatnici iz županijskog Doma zdravlja, centara za socijalnu skrb i ustanova socijalne skrbi. Miro Benčić, predsjednik Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi na području Zagrebačke županije, komentirao je rad dvaju mobilnih palijativnih timova koji su počeli raditi 1. lipnja 2018. godine.

Počele prijave Velikogoričkim umirovljenicima božićnica od 200 i 400 kuna

– Ova nova djelatnost sjajno je prihvaćena među korisnicima, a trenutačno punimo registar palijativnih pacijenata kako bismo mogli predvidjeti buduće potrebe za dodatnim timovima – rekao je Benčić dodavši da je ugovoren i treći tim palijativne skrbi u Zagrebačkoj županiji, čije će sjedište biti u Velikoj Gorici, a koji će u studenome početi s radom. Dodatno je pohvalila rad timova i voditeljica samoborskoga mobilnog palijativnog tima, liječnica obiteljske medicine dr. Marina Milić.

– Od 1. lipnja do 30. rujna 2018. godine mobilni palijativni timovi u Samoboru i Ivanić-Gradu bili su u 590 kućnih posjeta kod 156 palijativnih pacijenata, što iznosi prosječno sedam kućnih posjeta dnevno u osmosatnom radnom vremenu – istaknula je. Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak predstavila je pilot-projekt „Sufinanciranje socijalne usluge smještaja korisnika u ustanovama socijalne skrbi na području Zagrebačke županije“ koji Županija namjerava pokrenuti 2019. godine. 

hitna Županijska skupština Traži se uspostava 60 T1 i 5 T2 timova Okupljeno prvo Dječje gradsko vijeće Okupljeno prvo Dječje gradsko vijeće Djeca zasula gradonačelnika pitanjima o biciklističkim stazama, igraonicama...