Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Primopredaja u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije

Dobili tri nova i s ceste maknuli vozila stara 15 godina

Primopredaja vozila
Foto: Požeško-slavonska županija
Jedno vozilo ide u Pakrac za palijativnu skrb, a druga dva bit će za potrebe kućne njege u Pleternici te za patronažnu zdravstvenu zaštitu na području Pleternice i Čaglina

Vozni park požeškog Doma zdravlja bogatiji je za tri nova vozila. Primopredaju vozila službi patronaže, kućne njege i palijative Doma zdravlja Požeško-slavonske županije obavili su župan Alojz Tomašević, ravnatelj doma zdravlja Marijan Višaticki i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Drago Gašpar. Vozila marke Dacia vrijedna su 210.000 kuna, a financirali su ih Požeško-slavonska županija i dijelom HEP. Njihovom kupnjom s ceste su uklonjena vozila stara 15 godina, čime je znatno poboljšana sigurnost djelatnika, ali i kvaliteta i brzina djelovanja pri poslu.

Zidari Županija projektom želi smanjiti rizik od socijalne isključenosti Besplatne prekvalifikacije za 70 nezaposlenih

- Zajednički smo radili na projektu "Svjetlo na zajedničkom putu'', u sklopu kojega nam je HEP sufinancirao kupnju jednog vozila za palijativnu skrb u Pakracu. Ostala dva vozila bit će za potrebe kućne njege u Pleternici te za patronažnu zdravstvenu zaštitu na području Pleternice i Čaglina – rekao je ravnatelj Marijan Višaticki.

Ključeve novih vozila korisnicima je predao župan Alojz Tomašević, koji je tom prilikom naglasio kako će Županija i dalje skrbiti o svojim stanovnicima kroz sve svoje zdravstvene institucije. Sljedeće na redu je dvorište Doma zdravlja, čijim će se uređenjem olakšati kretanje pacijenata i zaposlenika.

Vozila hitne pomoći Primopredaja novih vozila hitne medicinske pomoći Požeški Zavod drugi po brzini interveniranja

- Ovo je još jedna dobra suradnja u nizu koja je privedena kraju i donijela nam dobre rezultate, na dobrobit svih zaposlenika i pacijenata Doma zdravlja. Ponosan sam na izvješće ravnatelja i predsjednika vijeća iz kojeg je vidljivo da je naš Dom zdravlja, koji je niz godina bio u minusu, ove godine zabilježio gotovo milijun kuna uštede. To je dokaz da uz dobru reorganizaciju i dobre projekte koji se na kraju pokažu isplativim možemo postići jako dobre rezultate i u budućnosti – rekao je Tomašević.

Župan Alojz Tomašević obišao je radove u požeškom Domu zdravlja Županijski projekt “Dom zdravlja - centar zdravlja” u završnoj fazi Radnicima bolji uvjeti, pacijentima usluge