Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Županijski projekt “Dom zdravlja - centar zdravlja” u završnoj fazi

Radnicima bolji uvjeti, pacijentima usluge

Župan Alojz Tomašević obišao je radove u požeškom Domu zdravlja
Foto: Požeško-slavonska županija
Slijedi nam još projekata u zdravstvenim institucijama kojima je Županija osnivač, od Hitne do Opće županijske bolnice, rekao je župan

Požeško-slavonska županija kao osnivač Doma zdravlja nositelj je novog velikog projekta za unapređenje kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite na području cijele županije. Riječ je o projektu “Dom zdravlja – centar zdravlja”, koji obuhvaća nabavu 278 komada opreme za ordinacije primarne zdravstvene zaštite za opću/obiteljsku medicinu, pedijatriju, dentalnu medicinu i ginekologiju za Dom zdravlja i šest koncesionara primarne zdravstvene zaštite u županiji.

Požeško-slavonska županija Ulaganje u razvoj županijskog turizma Ove godine 11 novih smještajnih objekata

Projekt vrijedan 5,8 milijuna kuna financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 4,9 milijuna kuna, a preostali iznos sufinancira Požeško-slavonska županija. Upravo je završena prva faza radova.

– Ovim projektom iskazali smo brigu o kvaliteti uvjeta života i rada medicinskih djelatnika i pacijenata. Slijedi nam još projekata u zdravstvenim institucijama kojima je Županija osnivač, od Hitne do Opće županijske bolnice, i to ponajprije radi naših građana. Ovdje je utrošeno oko milijun i pol kuna za adaptaciju prostora, a preostala sredstva bit će utrošena za drugu fazu, odnosno nabavu medicinske opreme kako za Dom zdravlja tako i za osam koncesionara – rekao je župan Alojz Tomašević nakon obilaska Doma zdravlja u Požegi, gdje su obavljene rekonstrukcija i adaptacija.

Infrastrukturnim radovima i novom opremom zdravstvenim će se radnicima osigurati primjereni uvjeti rada, a pacijentima adekvatna primarna zdravstvena zaštita. Također će se aktivnostima promicanja horizontalnih politika (pločama na Brailleovu pismu te edukacijom o promicanju ravnopravnosti i nediskriminaciji) doprinijeti jednakim mogućnostima i pristupačnosti zdravstvenih usluga svim stanovnicima Požeško-slavonske županije. 

BLOGERI Moderna promocija Svjetski poznati blogeri oduševljeni Slavonijom e-inkubator Pleternica U Pleternici projektom od 8,3 milijuna kuna žele vratiti mlade Europskim novcem grade novi e-inkubator