Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Ulaganje u razvoj županijskog turizma

Ove godine 11 novih smještajnih objekata

Požeško-slavonska županija
Foto: Požeško-slavonska županija
Županija sad ima 1061 krevet, što je više nego dvostruko veći broj u odnosu na primjerice 2014. kad ih je bilo 449, rekao je župan Alojz Tomašević

– Danas naša županija broji 42 smještajna objekta na svome području, odnosno 1061 krevet. To je više nego dvostruko veći broj u odnosu na primjerice 2014. godinu, kada smo imali samo 449 kreveta – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević predstavljajući program poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta na području ove županije.

Pleternica Pleternica opravdava status “business friendly” grada Nove bespovratne potpore poduzetnicima

Prema njegovim riječima, ove je godine na području županije otvoreno 11 novih objekata, a početkom ovog mjeseca donesena je i odluka o poticanju ulaganja u razvoj turizma za razdoblje od 2018. do 2020. Objavljen je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora sukladno Programu poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta u 2018.

– Ova mjera naše županije je poticajna, kako u smislu poticanja rasta smještajnih kapaciteta, tako i u smislu kvalitativnog rasta ukupne ponude. Naime, uveli smo kriterije u javni poziv jer smatramo da samo povećanje bez prateće kvalitete danas nije prihvatljivo – ističe Tomašević.

Već sljedeće godine PSŽ imat će mogućnost u sklopu tri javna poziva poticati i druge poduzetnike u turizmu, ne samo pružatelje usluga smještaja, nego i subjekte koji djeluju u segmentu ruralnog turizma te gastronomske i vinske ponude. Direktorica županijske Turističke zajednice Maja Jakobović Vukušić naglasila je da se sada otvara prostor da idućih godina Županija i drugim modelima potiče razvoj turizma, primjerice ruralnim ili eno i gastro turizmom.

– Putem sustava e-Vizitor može se detaljno pratiti koji smještajni objekti postoje na pojedinom području te sva povećanja kapaciteta smještaja i popunjenosti, a ti parametri u zadnje tri godine iznimno su dobri na području naše županije – istaknula je Jakobović Vukušić.

Usluga d.o.o. Pakračani uspješni u povlačenju EU sredstava Podigli halu za gradnju dječjih igrališta, a planiraju i zapošljavanja