Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pleternica opravdava status “business friendly” grada

Nove bespovratne potpore poduzetnicima

Pleternica
Foto: pozeskivodic.com
Jozić: Novca još uvijek ima. Ako ste iskoristili potporu za samozapošljavanje, to ne znači da ne možete koristiti i druge potpore iz programa

Grad Pleternica potpisao je s poduzetnicima sa svog područja 26 ugovora o dodjeli bespovratne potpore iz Programa razvoja gospodarstva. Gradonačelnica Antonija Jozić ugovore je potpisala s predstavnicima šest trgovačkih društava, devet obrta i tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a svi zajedno dobili su 186.000 kuna.

Usluga d.o.o. Pakračani uspješni u povlačenju EU sredstava Podigli halu za gradnju dječjih igrališta, a planiraju i zapošljavanja

Potpore su dodijeljene za različite namjene, od pokretanja gospodarske aktivnosti i stručnog osposobljavanja zaposlenika do potpora za nabavu strojeva i opreme, potpore za radna mjesta, izradu projektnih prijedloga, samozapošljavanja i drugog. Ovo je drugi krug dodjele bespovratnih sredstava pleterničkim poduzetnicima, u prvom je već podijeljeno 135.000 kuna. S takvom praksom u Gradu planiraju nastaviti.

– Hvala svima koji su otvorili nova radna mjesta na području našeg grada, jer radna mjesta znače ostanak mladih ljudi koji ne moraju svoj kruh tražiti negdje drugdje. Sredstava na raspolaganju još uvijek ima. Dakle, možete koristiti i ostale mjere. Ako ste iskoristili potporu za samozapošljavanje, nije isključeno da možete koristiti i druge potpore iz našeg programa – poručila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić okupljenim poduzetnicima.

Da Pleternica vodi brigu o svojim poduzetnicima, svjedoči i to što joj je u travnju ove godine dodijeljen certifikat Business friendly kojim se potvrđuje da ima povoljno poslovno okruženje. Ove je godine iz gradskog proračuna izdvojeno milijun kuna potpora poduzetnicima koji jamče opstojnost i osiguravaju radna mjesta, a neke od mjera su i besplatni priključci na elektroenergetsku, vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i naknade te vrlo niska cijena zemljišta od svega dvije kune po četvornom metru.

Gradonačelnik Darko Puljašić u obilasku radova Prometna infrastruktura Dobili nogostup nakon 50 godina