Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pakračani uspješni u povlačenju EU sredstava

Podigli halu za gradnju dječjih igrališta, a planiraju i zapošljavanja

Usluga d.o.o.
Foto: Briefing komunikacije
U proizvodnju su uveli nove proizvode i novi ERP specijalizirani softver prilagođen potrebama tvrtke, a nabavili su i radna vozila i alate za proizvodnju opreme za dječja igrališta

Tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca, koje se bavi proizvodnjom dječjih igrališta i naprava za igru i zabavu djece, višestruki je dobitnik bespovratnih EU sredstava za niz prijavljenih projekata. U sklopu najnovijeg, 4,9 milijuna kuna vrijednog projekta europskim su sredstvima izgradili novu proizvodnu halu od 309 četvornih metara. U proizvodnju su uveli nove proizvode i novi ERP specijalizirani softver prilagođen potrebama tvrtke, a nabavili su i radna vozila i alate za proizvodnju opreme za dječja igrališta.

Komemoracija u Bučju Komemoracija na Bučju Obitelji 22 logoraša još uvijek traže svoje najmilije

- Projektom smo željeli ojačati sposobnost tvrtke za natjecanje na domaćem i međunarodnim tržištima kroz izgradnju novog proizvodnog pogona i instaliranje nove tehnologije. Riješili smo problem velikih transportskih troškova uvjetovanih proizvodnjom na dvije lokacije te stvorili preduvjete za nastavak realizacije plana razvoja tvrtke i širenje poslovanja - ističe Marijan Turuk, direktor tvrtke.

Potražnja za proizvodima Usluge d.o.o. kontinuirano raste iz godine u godinu jer se otvaraju i grade nova igrališta, dok se istodobno stara igrališta renoviraju novom opremom. U iduće dvije godine Pakračani planiraju povećati prihode od prodaje za 66 posto, povećati prihode od izvoza za 180 tisuća kuna te otvoriti 14 novih radnih mjesta.

Opća županijska bolnica Pakrac Pakrac privlači doktore Liječnicima će subvencionirati specijalizaciju i kredite, a djeci plaćati vrtiće