Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Županija projektom želi smanjiti rizik od socijalne isključenosti

Besplatne prekvalifikacije za 70 nezaposlenih

Zidari
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Projekt “Znanjem do zaposlenja” vrijedan je milijun kuna. Izradila ga je Razvojna agencija Panora, a s 85 posto sredstava sufinancira se iz EU

Požeško-slavonska županija predstavila je projekt “Znanjem do zaposlenja” u okviru kojega će 70 nezaposlenih osoba dobiti priliku za usavršavanje osobnih i stručnih vještina te na taj način i mogućnost zapošljavanja.

županije i hrvatske željeznice pronašle model Prva vožnja besplatnim studentskim vlakom

Cilj je projekta putem besplatnih prekvalifikacija umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina te poboljšati profesionalne kvalitete stručnjaka koji s njima rade.

Nezaposleni će dobiti priliku usavršiti se za neka od traženih zanimanja na tržištu rada kao što su fasaderi, knjigovođe, konobari, kozmetičari, njegovatelji, zidari, tesari i rukovoditelji građevinskim strojevima. Prema riječima župana Alojza Tomaševića, riječ je o zanimanjima od velikog značaja za gospodarstvo Požeško-slavonske županije s obzirom na to da tamošnji poduzetnici stalno traže radnike tih profila.

Vozila hitne pomoći Primopredaja novih vozila hitne medicinske pomoći Požeški Zavod drugi po brzini interveniranja

– Kada se postavi pitanje što činimo po pitanju zapošljavanja, ovaj je projekt jedan od odgovora. On je namijenjen pripadnicima marginaliziranih skupina koji su završili srednju školu i žele se prekvalificirati, ali isto tako i onima koji imaju samo osnovnu školu. Na taj način ti ljudi postaju dio tržišta rada. Ovim projektom dajemo priliku za samozapošljavanje ljudima koji žele raditi i ostati u našoj županiji – rekao je Tomašević.

Osim prekvalifikacije nezaposlenih, u sklopu projekta održat će se i kreativne radionice crtanja i slikanja, tradicijskog veza, digitalne fotografije te izrade nakita od žice i perli, u koje će se uključiti osobe s invaliditetom te osobe koje primaju minimalnu zajamčenu naknadu.

Dovršen projekt energetske obnove u područnoj školi Stjepana Radića u Djedinoj Rijeci Projekt od pola milijuna kuna Energetski obnovili školu sa sedam učenika

Projekt “Znanjem do zaposlenja” vrijedan je milijun kuna. Izradila ga je Regionalna razvojna agencija Panora, a s 85 posto sredstava sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

pleternica Bivše kino postat će multimedijalna dvorana