Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
pleternica

Bivše kino postat će multimedijalna dvorana

Foto: požeški dnevnik
Budući multimedijalni centar imat će dvoranu za koncerte i slične priredbe s 235 sjedećih mjesta te mali kutak interpretacije prirodne baštine

Tri velika gradilišta otvorena su trenutačno u Pleternici. Riječ je o budućem gradskom trgu i muzeju bećarca, novoj srednjoj školi i multimedijalnoj dvorani.

Najdalje se dosad otišlo s uređenjem dvorane koja je dio velikog projekta interpretacijskog centra Terra Panonica, vrijednog 25 milijuna kuna. Sredstva su za njega osigurana krajem godine.

Deset godina Dječjeg gradskog vijeća Pleternice Grad u kojem osluškuju potrebe najmlađih

– Dobili smo odluku o dodjeli sredstava, samo treba potpisati ugovor – kazala je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.
Prema njezinim riječima, sama rekonstrukcija bivše kinodvorane i njezino pretvaranje u multimedijalni centar koštat će 20,8 milijuna kuna. U to je uključena rekonstrukcija bivše kinodvorane, opremanje, vanjsko uređenje, hortikultura...

Budući multimedijalni centar imat će dvoranu za koncerte i slične priredbe s 235 sjedećih mjesta te mali kutak interpretacije prirodne baštine. Naime, manje je poznata činjenica da je rijeka Orljava zaštićeno područje.

– Projekt Terra Panonica imat će i neke druge sastavnice, pa će tako biti uređene i dvije poučne šetnice - jedna u gradskom parku, a druga uz rijeku Orljavu. Ondje bi se trebale postaviti poučne ploče o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju na ovom području. Bit će tu i niz edukacija vezanih uz prirodnu baštinu, a predviđeno trajanje projekta je 44 mjeseca – pojasnila je gradonačelnica.

županije i hrvatske željeznice pronašle model Prva vožnja besplatnim studentskim vlakom

U 2017. godini u buduću multifunkcionalnu dvoranu uloženo je 2,25 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo kulture dalo 2 milijuna, a ostatak Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. U srpnju ove godine Gradu Pleternici je na zasjedanju Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vinkovcima za projekt Terra Panonica bespovratno dodijeljeno 19,6 milijuna kuna.