Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Deset godina Dječjeg gradskog vijeća Pleternice

Grad u kojem osluškuju potrebe najmlađih

Foto: Grad Pleternica
Dječje gradsko vijeće aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici i čini grad još kvalitetnijim mjestom za život najmlađih, ističe gradonačelnica Antonija Jozić

Dječje gradsko vijeće Grada Pleternice nizom je aktivnosti obilježilo desetu obljetnicu aktivnog rada i postojanja. Pod vodstvom ovog udruženja u Pleternici su u sklopu nedavnog Dječjeg tjedna organizirane brojne radionice u gradu, školi, vrtiću, udrugama i ustanovama koje nude mnoštvo aktivnosti namijenjenih upravo djeci.

Tijekom tih nekoliko dana u Pleternici je prezentirano je cijelo bogatstvo sadržaja osmišljenih za najmlađe. Bila je to još jedna potvrda opravdanosti osnivanja ovog udruženja, ali i dokaz da u gradu Pleternici ulažu u dječje programe i osiguravaju mališanima infrastrukturno i sadržajno okruženje.

Okupljeno prvo Dječje gradsko vijeće Okupljeno prvo Dječje gradsko vijeće Djeca zasula gradonačelnika pitanjima o biciklističkim stazama, igraonicama...

– Dječje gradsko vijeće omogućuje djeci našega grada ostvarivanje jednog od osnovnih dječjih prava - prava da slobodno izražavaju svoje i mišljenje svojih prijatelja o temama koje se tiču njih samih. Mali vijećnici tako koriste priliku da se i njihov glas čuje – kaže Valentina Stojčević, voditeljica Dječjega gradskoga vijeća Grada Pleternice.

Osnivanje Vijeća pridonijelo je i da Pleternica prije sedam godina dobije prestižnu titulu Grada – prijatelja djece. Tada je u obrazloženju odluke stajalo da ovaj grad planira izgraditi knjižnicu, novi vrtić, urediti park, dovršiti sportsku dvoranu i otvoriti igraonice za djecu u Zagrađu i Gradcu koje su do tada već radile u Buku i Drenovcu. Danas je vidljivo kako Grad doista ispunjava obećanja te časno brani i dokazuje počasnu titulu.

– Nastojimo što više raditi s djecom i osluškivati njihove želje, interese i potrebe. Dječje gradsko vijeće ima važnu ulogu predstavnika djece, aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici i čini grad još ljepšim i kvalitetnijim za mjestom za život najmlađih – ističe gradonačelnica Antonija Jozić.

Pleternica Nova hvalevrijedna poticajna mjera u Pleternici Uveli besplatan prijevoz za predškolce