Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Primopredaja novih vozila hitne medicinske pomoći

Požeški Zavod drugi po brzini interveniranja

Vozila hitne pomoći
Foto: Požeško-slavonska županija
Svako vozilo ima dodatnu medicinsku opremu ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna. Održana je i edukacija 45 djelatnika za rad s opremom

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio je ključeve dvaju novih vozila hitne medicinske pomoći županijskom Zavodu za hitnu medicinu. Vozila su vrijedna 1,1 milijun kuna, od čega Županija sufinancira 450 tisuća kuna, a ostatak Zavod. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić zahvalio je kolegama ravnateljima, predsjedniku Upravnog vijeća, svojim djelatnicima te posebno županu Tomaševiću koji je, kako je rekao, najzaslužniji za vozila koja su dobili.

Nova cesta omogućit će rast gospodarstva Povezali Lipik i Dežanovac, ali i dvije županije

– Prosječna starost vozila naših timova sada je jednu godinu, što je zbilja respektabilno. Malo je zavoda u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti takvom kvalitetom vozila. Zahvaljujući između ostalog i tome, naš je zavod drugi u Hrvatskoj po prosjeku vremena izlaska na intervencije – istaknuo je Barišić.

Vozila imaju dodatnu medicinsku opremu, od defibrilatora, respiratora i aspiratora do videolaringoskopa, ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna za svako vozilo. Održana je i edukacija 45 djelatnika za rad s opremom, u što je uloženo dodatnih 50 tisuća kuna. Župan Tomašević istaknuo je kako mu je čast sudjelovati u obnavljanju voznog parka jedne jako važne ustanove i time pridonijeti njezinu ulasku u sam vrh europske hitne medicine.

Požeško-slavonska županija Ulaganje u razvoj županijskog turizma Ove godine 11 novih smještajnih objekata

– Čestitam ravnatelju i predsjedniku vijeća, ali i svim timovima jer svi zajedno vrhunski odrađujete posao i vodite brigu o svim stanovnicima naše županije. Mi jesmo relativno mala županija, ali izdužena od istoka do zapada, no 20 ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima i postižu izvanredne rezultate. Ovim putem želimo omogućiti građanima da što prije dođu do medicinskog osoblja i prime potrebnu pomoć – rekao je Tomašević. 

Poljoprivredno-prehrambenoj školi pripalo je 35 milijuna kuna Poljoprivredna škola postala Centar kompetentnosti Istraživat će i graditi farme, hladnjaču...